Zagreb Crafts

20

Obrtnički proizvodi na zagrebačkom Adventu

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Na zapadnoj strani Trga bana Jelačića svoje je mjesto našao i Advent zagrebačkih obrtnika.

U četrnaest kućica smještena su po dva obrta, a ovo je treća godina zaredom da obrtnici na takav način predstavljaju svoje radove i tradiciju na Adventu. Kao i prijašnjih godina, manifestacija se održava u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Sve više Zagrepčana cijeni svoje obrtnike i prepoznaje njihove prednosti, a za tim ne zaostaju niti turisti kojima je ovo prilika kupiti izvorne proizvode i ponijeti ih sa sobom kao dragu uspomenu ili poklon.

”Ovo nam je drugi put da sudjelujemo na ovoj manifestaciji. Dojmovi posjetitelja su odlični, a mi smo sve bolji. Turisti nas već prepoznaju i cijene prave hrvatske proizvode”, rekla nam je Dijana Smoljo iz obrta Klupica.

Bilo da tražite suvenire, božićne ukrase, licitarska srca, nakit, tradicionalne odjevne predmete, slike ili samo želite popiti kuhano vino,  pojesti kobasicu ili fritule, zagrebački obrtnici pobrinuli su se da to možete pronaći u njihovoj ponudi.

Za potpuni doživljaj tu su i različita mjesta gdje se moguće fotografirati: poput klupice na kojoj sjedi A.G. Matoš ili u sredini velikog licitarskog srca.

”Ovo je odlična lokacija, a uz dobru ponudu, uspjeh je gotovo zajamčen. Drago mi je što sam nastavio obiteljsku tradiciju i sviđa mi se što i na ovakav način možemo predstaviti svoje proizvode”, podijelio je s nama Filip Lalić iz obrta Sitotisak Filip.

I prijašnjih godina zagrebački obrtnici svojom su ponudom sudjelovali na Adventu, no ovo je prvi put da su svi smješteni na jednom mjestu i takvom cjelovitom organizacijom povećana je njihova prepoznatljivost te istaknuta njihova odlična ponuda kvalitete.

”Zadovoljni smo. Ovako nešto je odlično i za obrtnike i za grad Zagreb. No, tu nećemo stati jer znamo da možemo biti još bolji. Već planiramo sadržaje za sljedeći Advent koji će građanima, gostima i turistima biti interesantni”, rekao je za Zagreb Crafts Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Predsjednik Udruženja ugostitelja grada Zagreba, Antun Trojnar, rekao nam je kako proizvođači suvenira Udruženja obrtnika grada Zagreba već treću godinu organizirano nastupaju na zagrebačkom Adventskom sajmu: „Svi posjetitelji grada Zagreba, a i sami Zagrepčani, ovdje mogu vidjeti i kupiti rad vrijednih ruku zagrebačkih obrtnika. Ove godine smo upotpunili doživljaj raznovrsnim događanjima, od humanitarnih za djecu štićenike zagrebačkih domova, do kulturno-zabavnog programa za sve posjetitelje. Ponosni smo što smo aktivni sudionik najboljeg adventskog događanja u Europi.“ 

Napomenimo i to kako je u proteklom tjednu zagrebački Advent treću godinu zaredom proglašen najljepšim Adventom u Europi! Objavljeno je to na portalu European Best Destinations. Zagreb je tako iza sebe ostavio neke od najpoznatijih europskih destinacija, među kojima su Beč, Budimpešta i Strasbourg. Svoj doprinos takvom uspjehu zasigurno su dali i zagrebački obrtnici, a čarolija Adventa u Zagrebu potrajat će do 6. siječnja. Sve do tada posjetitelji imaju priliku odabrati izvorne rukotvorine vrijednih obrtnika i uživati u jedinstvenom doživljaju.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se