Zagreb Crafts

11 Srp

Na zagrebačkom Mažurancu obilježen 53. ”Dan obrtnika”

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Udruženje obrtnika grada Zagreba u nedjelju, 10. lipnja 2018. godine, obilježilo je tradicionalni 53. “Dan obrtnika”. Po prvi put druženje je održano u jednom od najprepoznatljivijih zagrebačkih parkova, Mažurancu.

Tom prigodom dodijeljena su priznanja dvadeset i jednom obrtniku za doprinos ugledu i promicanju zagrebačkog obrtništva, kao i očuvanju obrtničke obiteljske tradicije u Zagrebu.

U ime organizatora nazočne je pozdravio predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, Antun Trojnar. Istaknuo je kako je “Dan obrtnika” za obrtnike izrazito značajan jer tradicionalnim okupljanjem i svečanim obilježavanjem potvrđuju svoj značaj i doprinos gospodarstvu i Zagreba i cijele Hrvatske, i to već 53 godine zaredom.

”Ova druženja imaju veliko značenje za obrtnike, izlaze iz svojih radionica i bolje se upoznaju, izmjenjuju iskustva i upravo je to cilj ovakvih manifestacija. Pruža se prilika da obrtnici i svi zainteresirani znaju tko što radi i kako radi, a to može pomoći u širenju posla. U vremenima kada se svi borimo za očuvanja radnih mjesta i za otvaranje novih, potenciranje domaćih proizvoda i povezanosti potrebno je za boljitak svih nas”, rekao je predsjednik Udruženja za Zagreb Crafts te je istaknuo i kako su dodijeljena priznanja vrijedna za obrtnike sentimentalno, ali i kako im donose pogodnosti za razne poticaje koje mogu dobiti.

”Svoj tridesetogodišnji rad ocijenio bih vrlo uspješnim i skromnim, a ovo je priznanje za kvalitetan i pošten rad. Pravih dimnjačara ima malo. Dimnjačarstvo nikada nije bilo bez posla i njega ima za poštene radnike. Mladima bih poručio da je važno ”delati” od jutra do mraka i mušteriju nikada ”zaribati” jer je preporuka najvažniji komunikacijski kanal u poslovanju”, poručio je dimnjačar Slavko Jambrešić, jedan od nagrađenih u platinastoj kategoriji.

Predsjednik obrtničke komore Zagreb, Mirza Šabić, također je istaknuo kako je upravo obrtništvo ono što gradu daje posebnost i prepoznatljivost te kako je grad Zagreb uvijek bio grad obrtnika, a tako će i ostati. Osim priznanja, dodijeljene su i zahvalnice trideset i jedom obrtniku za sudjelovanje u humanitarnom projektu “Groznica maturalne večeri” namijenjenom maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

”Bila mi je velika čast sudjelovati u jednom takvom projektu već petu godinu zaredom. Drago mi je što na takav način mogu dati svoj doprinos i uljepšati večer onima kojima je to uistinu potrebno,a to namjeravam činiti i dalje”, istaknula je Božica Bubalo iz frizerskog salona Diva, sudionica na humanitarnom projektu. Uz mnogobrojne obrtnike, Zagrepčane i goste iz drugih gradova Hrvatske, dužnosnici Grada Zagreba i ministarstava svojom nazočnošću potvrdili su značaj obrtništva. Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je kako obrtništvo u Zagrebu ima svoju stoljetnu tradiciju te da je ono važno za grad Zagreb i kako ga treba sačuvati, ali i prilagoditi novim trendovima i tržišnim izazovima kroz kontinuirano učenje i ulaganje u nove tehnologije. “U tome zagrebački obrtnici imaju veliku podršku Grada Zagreba koji na temelju svojih razvojnih programa, provodi mjere i aktivnosti na poticanju rasta i razvoja obrta”, poručila je Majić.

Dobitnici priznanja i zahvalnica su:

SREBRNI OBRT je priznanje za očuvanje i nastavak obiteljske tradicije više od 40 godina
1. VANJA DRAŠNER, KOZMETIČKI SALON ZORICA
2. DANIELA TURKALJ , KOZMETIČKI SALON BIBIANA
3. MIRSAD NUŠINOVIĆ, DEKOPLAST OBRT ZA PRERADU I OBLIKOVANJE PLASTIČNIH MASA

PRIZNANJE UOGZ dodjeljuje se za posebne zasluge i promicanje obrtništva
1. JELENA ČEKLIĆ
2. SILVIJA TRŽEC
3. TIHOMIR MIHALIĆ
4. ZDRAVKO CRNARIĆ
5. TOMISLAV LUKETIĆ
6. ŽELIMIR KVOČIĆ
7. AMIR BEĆIREVIĆ

PLATINASTA DIPLOMA- priznanje za aktivno obavljanje obrta više od 30 godina
1. SLAVKO JAMBREŠIĆ, SNJEŽANA BORŠIĆ
2. BRANKO KRALJEVIĆ
3. DARKO BILUŠIĆ

ZLATNA DIPLOMA- priznanje za aktivno obavljanje obrta više od 20 godina
1. SINIŠA RAJTERIĆ
2. IVAN MEZAK
3. ŽIVKA ŠKALIĆ
4. ANDREJA JUKIČIĆ
5. IRENA KANI
6. ELENA KNEŽEVIĆ
7. MATE TOMAS
8. MIRKO ŠAPINA
Iskrene čestitke svim dobitnicima priznanja!

Zahvalnice za sudjelovanje u projektu Groznica maturalne večeri namijenjenog maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji je ove godine obilježio 15. godina, primili su Krojački salon Jura, P.T.O Šabić, vl., Otvoreni atelijer Milena, Nada ženski krojački salon, NIT by Ana Žarković, Šnajderaj obrt za proizvodnju i trgovinu Modni salon DORA, DNK Nada Došen, Vesna Sposa, Obrt za krojačke usluge i proizvodnju GOGA, Lida salon mode, Vjenčanice Ljubav, F.S. Cool, F.S. Pilus, F.S. Lucija, F.S. Zanetti, F.S. Diva, F.S. Larisa, F.S. Kefa, F.S. Beauty, F.S. Marijana, F.S. Gracia, Ana frizerski salon F.S. Stil, K.S. Dora, K.S. Xenija, Ksenija kozmetički salon, K.S. De Luxe, K.S. Valeno, K.S. MS, K.S. Andrea

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se