Zagreb Crafts

14

Unikatni novčanici za svačiji džep

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Novčanik nije ništa drugo nego prenosivi džep. Iznimno je koristan kad novac ili važne dokumente želimo držati uz sebe. To krasno ilustrira japanski inrō. Ove malene lakirane kutijice stoljećima se koriste za pohranu svega što možemo zagubiti u džepovima i izuzetno su dekorativne.

Svoju raširenost inrō duguje tome što su džepovi na tradicionalnim odjevnim predmetima bili rijetki. Sličnu fazu u razvoju novčanika predstavljaju danas većinom zaboravljene kese (arhaični izraz za malu platnenu vrećicu u kojoj se u prošlosti čuvalo novac, npr. dukate). Riječ budžet potječe od srednjovjekovnog francuskog imena za kesicu. Novčanici potječu od ovih predaka – džepića koji su mogli sadržavati bilo što.

U nastavku predstavljamo pet adresa na kojima je smješten sam vrh zagrebačke ponude novčanika s posebnim stilom i autorskim pečatom.

KoArt

Tomislav Petković iz KoArta pripadnik je mlađe generacije koja vidi prednosti funkcionalnog dizajna. Čiste linije i dašak kreativnosti odlike su stila koji ne zastarijeva. Upravo je moderan pristup ponukao Baggizmo ekipu da osigura njegovu suradnju u izradi svog pametnog novčanika.

Kožna galanterija Pokupec

Tanja Pokupec Hubak voli reći da su za njen uspjeh zaslužni ljubav prema svom poslu i bliska suradnja s klijentima. Samostalni rad omogućuje joj ugraditi svoju energiju u svaki predmet. Rezultat su novčanici s karakterom koji u sebi nose i njezinu iskru, ne samo vaš džeparac.

Kožna galanterija Završki

Kad je otac Vjekoslava Završkog otvarao svoju radnju u Jurišićevoj 10 daleke 1943. g., mogao je tek maštati o nasljednicima. Danas nove generacije ostvaruju taj san. Proizvodi iz ove radnje naročito privlače poglede kvalitetom završne obrade, a dopadljivi geometrijski uzorci ne bi smjeli ostati obiteljskom tajnom.

Salon torbica Filipčić

Radnja Jurja Filipčića u Ilici 49 oduševljava posjetiteljice sezonskim dodacima ionako bogatoj i raznovrsnoj ponudi. Veliko nastojanje majstora kako bi uvijek držao korak s najboljima u svojoj profesiji, urodilo je plodom. Osobno se posvećuje cjelokupnom procesu izrade od nacrta do šivanja i svojim talentom novčanike pretvara u prava mala remek-djela rukotvorstva.

Vuk Leather

Nagrađivanog majstora Miljenka Vuka rani komercijalni uspjeh nije spriječio u inovaciji. Uvijek osmišljava nove proizvode, a zajedno sa suprugom Anom čini nenadmašni kreativni tim u izradi dugačke liste predmeta između kojih smo se odlučili za novčanike. Ukusni modni dodaci iz radionice Vuk izlaze u ograničenim serijama.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se