Zagreb Crafts

04 Svi

Šarena Uskrsna priča zagrebačkih obrtnika

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove godine uoči Uskrsa  svoju ponudu unikatnih proizvoda predstavili su proizvođači suvenira,  obrtnici i članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Trinaest obrtnika u dvanaest obrtničkih kućica sudjelovalo je na manifestaciji ”Uskrsni sajam proizvođača suvenira grada Zagreba” od 22. ožujka do 8. travnja.

Ovo nam je prvi sajam u godini i cilj nam je promovirati nas obrtnike i naš rad. Održavamo i razne prigodne radionice, a to je prilika i djeci da vide nešto takvo. Reakcije Zagrepčana i turista su prepune oduševljenja, a to nam je drago. Uvijek nešto smislimo i krećemo se u pozitivnom smjeru – izjavila je obrtnica Daniela Halužan za Zagreb Crafts.

Kućice su bile na zapadnom dijelu glavnoga zagrebačkoga trga,  a postavu je upotpunila Pisanica od srca kao promotor naivne umjetnosti, ali i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

“Intenzivno se bavim izradom keramike i uglavnom uporabnih predmeta već tri godine. Prednost ovakve manifestacije je ta što možemo predstaviti svoje rukotvorine, ali i  Zagreb. Na taj način vraćamo  život u središte grada i svima pokažemo da se čuva tradicija”  podijelila je s nama Lidija Likar iz obrta Litkica.

Proizvođači suvenira Udruženja obrtnika grada Zagreba na ovoj su manifestaciji dodatno potvrdili važnost obrtničkog rada i potrebu za autohtonim zagrebačkim suvenirima kao značajnim dijelom turističke ponude Zagreba.

Na sajmu ste mogli vidjeti ručno oslikane predmete od keramike i drva obrta Farbica retro,  prepoznatljive igračke obrta Mikuš, ručne radove od drva i tkanine Klupice j.d.o.o. i obrta Litkica, medenjake i licitarska srca obrta Tomica Marica, makete obrta Sitotisak Filip, ručno oslikane artikle od stakla i keramike s motivima Zagreba obrta Doris Art, oslikane torbe obrta Angel, proizvode od keramike obrta ART HD, neobične minijature obrta Sounds mini, nakit obrta Krasne stvari, proizvode obrta Glory i stare zemljopisne karte Butige d.o.o.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se