Zagreb Crafts

08 Pro

Stolarski zanat – važnost očuvanja unikatnih komada

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Već desetljećima u Zagrebu uspješno posluju dvije majstorske stolarske radionice. Kvalitetu i vrhunski dizajn svojih proizvoda ovi obrti potvrđuju iz godine u godinu.

Za svoj rad su primili najmanje deset nagrada koje dodjeljuju struka, stručni sudovi na međunarodnim sajmovima namještaja i dizajna te strukovna organizacija Hrvatska obrtnička komora.

Majstorska stolarska radionica Štefančić utemeljena je davne 1938. godine. Ovaj obrt za proizvodnju i usluge jedna je od najstarijih zagrebačkih stolarskih radionica koji već 75 godina izrađuje jedinstvene proizvode od drva. Izrađuje klasičnu starinsku stolariju s primjesama one moderne, no ističe se i izradom zakrivljenih proizvoda (rukohvati, vrata, oplate zidova), kao i proizvodnjom modernog namještaj te 3D zidova po najsuvremenijoj tehnologiji. U opsežnoj ponudi proizvoda i usluga, prilagođenih svakom klijentu, ovdje se može pronaći zaista mnogo toga. Proizvode vrata, prozore, umjetničke stropove, parkete, moderni i ultramoderni namještaj za privatne i poslovne prostore, dizajnerski namještaj za urede, stanove, hotele, luksuzne vile. Nude i uslugu popravka namještaja, prozora i vrata, što vam omogućava da dragi komad iz dnevnog boravka ili dječje sobe sačuvate od zaborava.

Obiteljska tradicija stolarije Vouk počinje 1926. godine. Specijalizirani su proizvođač unikatnog namještaja za zdravo spavanje i udoban odmor posebno visoke kvalitete. U bogatom proizvodnom programu nude krevete, madrace, trosjede, dvosjede, fotelje, kaučeve, kutne garniture, klub stoliće, ormare i komode. Pri proizvodnji primjenjuju najnovija tehnološka i znanstvena istraživanja te spoznaje o sjedenju, ležanju i spavanju. Sve proizvode izrađuju od prirodnih materijala poput drva, pamuka, lana i slično. Osim u standardnim dimenzijama, namještaj proizvode i prema narudžbi klijenata, koji svoj stil i željeni dekor mogu birati između 300 uzoraka i boja za presvlaku. Namještaj je ispitan u Zavodu za istraživanju u drvnoj industriji pri Šumarskom fakultetu u Zagrebu te je ocijenjen najvišim ocjenama za kvalitetu. Za dodatnu sigurnost svojih klijenata proveli su i radiestezijska ispitivanja kojima je utvrđeno da proizvodi nemaju štetnih zračenja po svoje korisnike. Prof. dr. sc. Ivica Grbac je u Obrtničkom listu, između ostalog, ovako ocijenio rad stolarije Vouk: ”Svi proizvodi stolarije Vouk imaju visoku razinu kvalitete, a jedan od važnijih razloga je taj što su izrađeni od prirodnih materijala: drva, kokosa, pamuka, ali i u kombinaciji s oprugama. Značaj i potrebitost odmora i spavanja te briga za zdravlje čovjeka ing. Vouk primjenjuje u svojim proizvodima.”

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se