Zagreb Crafts

06 Velj

Učinite 2018. godinom za pamćenje

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Nadamo se da vam je godina na odlasku donijela ostvarenje novogodišnjih želja. Gledajući unaprijed, 2018. će nesumnjivo obilovati lijepim i važnim događajima od kojih su satkane naše životne priče.

Iako o rođenjima, vjenčanjima, godišnjicama volimo misliti kao o nezaboravnim, sjećanja je potrebno obnavljati kako bismo ih spasili od zaborava.

Reminiscencija s prijateljima je poseban način prizivanja lijepe ili uljepšane prošlosti u misli, no tu moć imaju i neki predmeti. Dovoljno je samo spomenuti Proustove kolačiće madeleine da se u to uvjerimo. Na ovome mjestu upoznat ćemo se s onim rukotvorinama koje mogu pohraniti najposebnije trenutke 2018. i utažiti našu žeđ za nostalgijom.

Formati dnevnika, memoara i spomenara nastali su sa specifičnom svrhom bilježenja događaja od osobitog značaja za autora. Dok memoar podrazumijeva svijest o dokumentarnoj vrijednosti za čitatelja, obitelj ili javnost, pisac dnevnika se oslanja na to da će sadržaj ostati neoskvrnut sve dok ne prestane biti osjetljiv. Njegova iskrenost  ovisi o tome. Spomenar dopušta prijateljima da podijele svoje misli s nama u posebnim prigodama.

Odlučite li na ovaj način zabilježiti najveće trenutke u 2018., knjigovežnica i tiskara Klanac nudi personalizirane podsjetnike za niz svakodnevnih situacija. Imate li dragocjenih knjiga koje ste naslijedili, omiljenu posvetu vama drage osobe koju želite očuvati? Obratite im se za restauraciju.

Nakit je zahvaljujući postojanosti idealan za obilježavanje jedinstvenih prigoda. Stoljetna povijest cijelih obitelji zapisana je u svjetlucanju dragulja ili blještavilu zlata. Ako vas je pomazila sreća i naslijedili ste pokoju blistavu dragocjenost, možete se obratiti zlatarskom obrtu Štef gdje će je s najvećom pažnjom ugraditi u medaljon, prsten ili ogrlicu čija ljepota ostavlja bez daha.Ako tek planirate stvoriti nova sjećanja s posebnom osobom u vašem životu, najširi izbor zaručničkih i vjenčanih prstenova pronaći ćete u zlatarni Koci. Od ovih simbola ljubavi se nećete razdvajati, kao ni od svoje odabranice ili odabranika. Na osobito drage komade nakita možete upisati posvetu koja će i nakon brojnih godina pri čitanju probuditi kovitlac uspomena. Zlatarna Dijamant specijalizirana je za graviranje nakita koji ne biste mogli predati u ruke nikome u koga nemate posvemašnje povjerenje.

Za druge važne prigode u 2018. poput krštenja, krizme ili zavjeta možda je prikladnija uspomena vitka svijeća. Njihova jarka svjetlost simbol je života, a pri važnim će obljetnicama rasplamsati plamen sjećanja. Možete pronaći sve što odgovara vašem ukusu u Svijećama Vatovac. Naposljetku, ako ste naklonjeni fotografskom pamćenju, najposebnije trenutke nove godine možete otisnuti na predmete po želji u Foto studiju Topić u Ilici na broju 12.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se