Zagreb Crafts

04

Vitraj – likovno oplemenjivanje prostora

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Apsolutno nepogrešiv odabir pri uređenju doma je postavljanje vitraja u prozore, vrata, pregradne stijene ili hodnike.

Njima se stvaraju intimni prostori u svakom interijeru, a mogućnosti su raznolike i ovise o vašoj viziji dekoriranja.

Vitraj kao tehnika tradicijski je vezana uz arhitekturu te likovno oplemenjivanje otvora. Prilično rijetko se pojavljuje u monumentalnoj formi kao samodostatno djelo te je većinom utkano u ziđe, gdje transparentnošću povezuje vanjski i unutrašnji prostor. Vitraji kao poseban oblik slikarstva donose punu likovnu razložnost, kompozicijsku i sadržajnu definiranost te maksimalno ističu prostor u kojem su postavljeni. Među rijetkim umjetnicima u ovom dijelu Europe koji se bave zahtjevnom i vrlo kompliciranom tehnikom vitraja zagrebačka je slikarica Dominique Jurić. Umjetnica i vlasnica umjetničkog obrta Staklić među rijetkima ima diplomu Filozofskog fakulteta (povijest umjetnosti, etnologija) i Akademije likovnih umjetnosti. Njezini radovi, u igri stakla, svjetla i sjene, osvajaju snagom  i elegantnom  jednostavnošću. Iz mnoštva uzoraka stakla, uglavnom američkih proizvođača, možete odabrati bilo koju boju i uzorak ili se možete prepustiti profesionalnom oku i rukama umjetnice čiji radovi oplemenjuju mnoge poslovne i stambene prostore te umjetničke zbirke u zemlji i inozemstvu. Tematski raspon radova zaista je širok; od ženskih figura ili varijacije na oblik ptice do apstraktnih vitraja savršenih oblika koji ambijentu daju dodatnu dozu posebnosti i atmosferičnosti. Ovaj umjetnički obrt posluje na adresi Voćarska 25.

Umjetnički obrt Staklo design Mađarčević kreativnošću i specifičnom djelatnošću obrade stakla  oplemenjuje i dizajnira umjetničke forme koje krase mnoge objekte. Isto tako, izradom novih i restauracijom starih vitraja upotpunjuju i čuvaju kulturnu baštinu Hrvatske. Umjetnički obrt Staklo design Mađarčević u radu koristi Tiffanyjevu tehniku, a u svojoj galeriji u Bjelovarskoj 41, u zagrebačkim Sesvetama, nude radove poznatih, ali i mladih perspektivnih umjetnika.  Po narudžbi izrađuju portrete i razne druge slike te dizajniraju i uramljuju ogledala po vrlo pristupačnim cijenama. Bave se i izradom  vrata, prozora i stijena, kuhinjskih elemenata i vitrina te lampi i stropova. Osobito ističu uslugu dizajna i izrade mat stakla u nekoliko poznatih tehnika za razne namjene i stil interijera. Posjetite li ove dvije umjetničke radionice sigurno ćete naći upravo „onaj“ detalj koji će na najljepši mogući način zaokružiti vašu ideju o savršenom prostoru, protkan finom dozom umjetnosti i stila.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se