Zagreb Crafts

15 Velj

Zašto je važno očuvati zagrebačke tradicijske obrte

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

O važnosti očuvanja tradicije i ručnog rada najbolje pričaju obrtnici kroz prezentaciju svoga rada. Vjerujemo kako ste ih upoznali putem Zagreb Craftsa, platforme za predstavljanje i aktivno praćenje zagrebačkih tradicijskih obrta.

Među njima ima cvjećara, staklara, kožara, postolara, češljara, zlatara pa čak i klobučara. Većina ih je u tom poslu od djetinjstva, a svojski se trude održati kvalitetu uz njegovanje ručnog rada.

Svi možemo puno naučiti

Svaki obrtnik pružit će vam potpuno individualizirani pristup što ne možete dobiti u klasičnim trgovinama odjeće ili obuće, a uz razgovor saznate dosta o procesu pripreme jedne naizgled obične cipele kojih ionako imamo pregršt u ormaru. Maksimalna prilagodba kupcu rezultat je custom made narudžbe što većina obrtnika ističe kao jednu od glavnih prednosti malih obrta.

Vrijedna ostavština za buduće generacije 

Radionice češljara Antuna Penezića i popravljačice nalivpera, Vlaste Keranović jedine su takve u Europi. Peroklinika Vlaste Keranović najstariji je servis nalivpera u Europi, a s tradicijom od 70 godina planira otvoriti i muzej posvećen penkali. Antun Penezić ponosni je vlasnik priznanja za obnovu izumrlih zanata, a kao jedini češljar u Europi, dodatan je razlog da upoznate ovo zaboravljeno zanimanje.

Kvaliteta ispred kvantitete

Svaki od obrtnika njeguje kvalitetu zbog čega i drže cijenu. Uz nebrojeno puno konfekcijski istih proizvoda, komadi zagrebačkih obrtnika ističu se kvalitetom. Koriste samo najfinije materijale i ne povode se kvantitetom zbog čega godinama imaju vjerne kupce.

One of a kind

Personalizirani pristup obrtnika rezultira unikatom. Bilo da je riječ o obući, Anita Štulec iz salona A Shoo uzet će vam mjere, predložiti obuću i napraviti cipelu po vašoj želji i viziji. Neki obrtnici rade isključivo po narudžbi poput zlatara Janka Fukača u zagrebačkom Oktogonu.

Originalne autorske izvedbe možete dobiti i kod Dore Rubić u modnom salonu Dora gdje je svaki kaput i baloner one of a kind.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se