Zagreb Crafts

13 Sij

Advent zagrebačkih obrtnika najbolji do sada

Autor Zagreb Crafts, siječanj 2020. / Tagovi istaknuto

Na nedavno održanom Adventu, na omiljenoj adventskoj lokaciji Trga bana Josipa Jelačića smjestilo se dvadesetak…

Na nedavno održanom Adventu, na omiljenoj adventskoj lokaciji Trga bana Josipa Jelačića smjestilo se dvadesetak obrtnika zagrebačke županije koji su u kućicama nudili svoje unikatne minijature i ručno rađene suvenire.

S pročelnicom sekcije suvenira pri Obrtničkoj komori grada Zagreba, Danijelom Halužan Glumbić popričali smo o dojmovima s petog Adventa zagrebačkih obrtnika. „Već tradicionalni Advent obrtnika ove smo godine upotpunili s još opširnijim zabavnim programom po čemu je ovogodišnji bio posebniji od prijašnjih“, priča nam jedna od organizatorica Adventa te dodaje kako je Advent obrtnika ove godine bio uvršten i u program Turističke zajednice Grada Zagreba koja ih je pohvalila za organizaciju. „Samom pozicijom ispod ure posjetiteljima smo bili atrakcija, a svakodnevnim zabavnim programom od 17 sati privukli smo i slučajne prolaznike. Doveli smo razne zborove, mlade bendove, KUD-ove i glumačku skupinu iz Zaboka, a za vrijeme trajanja Adventa, maskota Mravac koja predstavlja vrijedne ruke zagrebačkih obrtnika cijelo se vrijeme kretala po trgu. Drugačiji od svih, s četrnaest obrtnika prezentirali smo domaćim i stranim posjetiteljima unikatne prigodne poklone i suvenire, a posebno smo ponosni na reakcije domaćih koji su mahom imali pozitivne komentare“, dodaje. „Želimo biti originalni, prepoznatljivi domaćim ljudima, a tek onda turistima“, zbog čega su svakodnevno imali uživo javljanje u eteru Zabavnog radija gdje su sajam predstavili kroz intervjue i priče o obrtnicima. Danijela Halužan Glumbić, ponosna na veliki angažman i trud sekcije zaključuje da za sljedeću godinu planiraju dodatno obogatiti program brojnim novitetima. Na Adventu zagrebačkih obrtnika sudjelovali su obrtnici s čijim ste se radom mogli upoznati na portalu Zagreb Crafts, a neke od proizvoda i kupiti u Zagreb Crafts Shopu u Ilici. Ako su vam slučajno promakli, njihov rad odlučili smo vam ponovno predstaviti.

ART HD

Manufaktura Danijele Halužan Glumbić obožavana je među ljubiteljima umjetničke keramike. Kreativni komadi spojeni staklom, istrošenim drvenim komadima ili bakrenom žicom oduševit će ljubitelje unikata.

Krasne stvari

Sanja Kemenović izrađuje srebrni nakit te ju možete potražiti izradu unikatne ogrlice, naušica, prstena ili narukvice.

Svjetionik

Među proizvodima obrta Svjetionik posebno se ističu replike starih hrvatskih i svjetskih karata, šareni hrvatski gradovi u škuricama i Anđeli osjećaji koji svojom originalnošću privlače kupce.

Doris Art

Još jedna kreativka pronašla je svoje mjesto na Adventu na kućici Doris Art, vlasnice Doris Koritnik. Oslikana glazirana keramika u svim oblicima kvalitetan je proizvod na domaćem tržištu.

Sounds Mini / StrAngels

Goran Maretić izrađuje mini glazbala, pozornice i anđele u limenkama, a njegove autohtone proizvode obožavaju i Eros Ramazzotti i Bruce Springsteen.

Sitotisak Lalić

Na kućici obitelji Lalić možete pronaći drvene makete sa solarnim ćelijama koje se mogu slagati.

Litkica

Ručni rad Lidije Likar ističe se među ponudom keramičkim tanjurima, posudama za voće i satovima, a osim keramičkih, mogu se pronaći i drveni magneti s ručno ispisanim porukama.

Mikuš

Poznato ime među zagrebačkim ljubiteljima tradicijskih drvenih igračaka postoji već treću generaciju, a njihovi oslikani konjići, kolijevke i klepetuše čest su proizvod sajmova diljem Hrvatske.

Petra Candle

Ručno rađene svijeće Nenada Radmanovića dolaze u raznim oblicima i nekoliko mirisa.

Tomica Marica

Licitarska srca su najtraženiji i najpoznatiji proizvod ovog obrta. Uz to, traženi su konjići, bebice i ukrasne pisanice.

Klupica

Staklene i drvene minijature Dijane Smoljo odlično funkcioniraju kao suvenir ili poklon za prigodu po želji. Među popularnijim proizvodima Klupice svakako su čuturice s graviranim motivima i natpisima te razne drvene daščice s porukama koje se mogu odabrati prema želji.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se