Zagreb Crafts

19 Tra

Gdje kupiti originalne dekoracije za Uskrs

Autor Kristina Gaćarić, novinarka / Tagovi istaknuto

Donosimo vam prijedloge gdje možete nabaviti unikatne i profinjene ukrase za Uskrs, koje cvijeće odabrati za svečani stol, a doznali smo i koji su ukrasi popularniji, zečevi ili pilići.

Ako volite profinjene, nenametljive ukrase onda biste trebali posjetiti staklopuhački obrt Koogle, gdje možete pronaći staklene kugle ukrašene uskršnjim motivima. Vlasnica obrta je Martina Šimunković, diplomirana povjesničarka umjetnosti i etnologinja, iz staklopuhačke obitelji koja je unaprijedila obiteljski posao i osmislila jedinstvene staklene kugle koje se mogu koristiti za različite prigode.


„Za Uskrs sam pripremila jaja u dvije veličine, manjoj i većoj. Ta jaja se mogu objesiti na luster ili okvir slike jer, budući da su izrađena od šupljeg stakla, a time i lagana. Ukrašena su prirodnim materijalima, grančicama i perjem, sve u prirodnim zemljanim bojama te u pastelnim tonovima“, objašnjava Šimunković i dodaje da su njezini ukrasi ekološki jer se staklo u cijelosti može reciklirati.
Šimunković ističe da je pripremila i uskrsne aranžmane s cvijećem, grančicama, ptičicama i jajima. „Pripremila sam i staklena gnijezda koja se mogu ukrašavati ovisno o osobnim preferencijama“, govori umjetnica i naglašava da je staklo glavna dekoracija, dok je sve ostalo nadopuna.


Salon cvijeća N jedinstveno je mjesto gdje se izrađuju aranžmani za sve prilike: od rođenja, krštenja, vjenčanja, pogreba, uređenja poslovnih i privatnih prostora, hotela, restorana. Sestre Ninka Pavleković i Nataša Kravar vode ovaj tradicijski i umjetnički obrt.
Nataša Kravar objasnila je da se za Uskrs ne veže niti jedna posebna vrsta cvijeća: „Budući da se datum Uskrsa pomiče, onda nema određene vrste cvijeća koja se veže za taj blagdan, nego se više fokusiramo na boje. S obzirom na datum Uskrsa ove godine, preporučujemo klijentima da svoje domove urede s jorgovanima i božurima. Iako je uvijek moguće pronaći cvijeće iz uvoza, preporučujemo da se za ovu prigodu odabere cvijeća iz našeg podneblja. Uskrs je nekako intimniji, nije tako raskošan poput Božića pa treba i koristiti cvijeće koje nam priroda u tom trenutku da.“

Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL

Kada je Uskrs u pitanju i trendovi se sporije mijenjaju, kaže Kravar i objašnjava : „Prije desetak godina svi su kao dekoraciju htjeli piliće, a posljednjih godina u modi su zečevi. Ljudi i dalje najviše vole gnijezda u koja mogu staviti jaja.“ Salon cvijeća N poznat je po originalnim personaliziranim aranžmanima koje rade u dogovoru s klijentima.

 

 

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se