Zagreb Crafts

31 Lis

Gdje po cvijeće za blagdan Svih svetih?

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Pozdravljajući se s najmilijima za dan Svih svetih, nosimo cvijeće i svijeće na njihova vječna počivališta. Odajući počast onima kojih više nema, tradicionalno posjećujemo i ukrašavamo groblja preminulih članova obitelji i prijatelja

Najpoznatija vrsta cvijeća svakako su krizanteme koje simboliziraju prolaznost života i smrt, a izuzetno dobro podnose vremenske neprilike zbog su čest odabir kada je u pitanju cvijeće za blagdan Svih svetih.

Kako na zagrebačkom obrtničkom nebu uspješno egzistiraju brojne floristice, obratili smo im se kako bismo provjerili ponudu cvijeća u susret danu Svih svetih.

Malena cvjećarnica Tea, vlasnice Spomenke Fabijančić, nalazi se u neposrednoj blizini zagrebačkog krematorija zbog čega svake godine tradicionalno ima velik odaziv kupaca. Pitali smo Spomenku da nam prokomentira koje cvijeće posjetitelji najviše traže te na što je kao cvjećarka najviše fokusirana zadnjih dana u listopadu:

“Ovo je vrijeme koje tradicionalno obilježavaju razne vrste krizantema, ali trend je takav da se kupuju i sve ostale vrste cvijeća, najviše klasika – ruže, gerberi i orhideje. U svojoj ponudi se trudimo imati bogat izbor i jednog i drugog (sezonskog cvijeća kao i “finijeg” uvoznog cvijeća). Kako su želje različite, izrađujemo razne košarice, aranžmane u obliku srca ili križa. Najpopularniji su, iz sezone u sezonu, pomalo izduženi oblici, koji lijepo pašu uz nadgrobne ploče”, ističe Spomenka.

Rafaela Petrinić stoji iza cvjećarskog obrta Poppy koji se nedavno preselio sa zagrebačkog Britanca u Remete, a kreativno se izražava cvijećem u svim prigodama pa tako i za Svi svete. “Nije isto kada birate cvijeće za najposebniji dan ili kada netko treba cvijeće za groblje”, ističe Rafaela Petrinić te napominje kako ima poseban pristup svakome od klijenata.

Gotove nadgrobne aranžmane i vijence možete pronaći i na zagrebačkom Kvatriću, u cvjećarnici Marijan gdje Ivana Završki, poznata po minimalističkom pristupu cvijeću,  kreira decentne kombinacije prema vašim željama.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se