Zagreb Crafts

25 Ruj

Jesen kao vrijeme za usvajanje novih vještina i znanja

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Radionice naših obrtnika preporuka su za mjesec u kojem svi imaju sličnu ideju – isprobati nešto novo!

Nakon dugih praznika i toplog ljeta, povratak na radno mjesto i u poslovno okruženje može značiti i nove početke, baš zato je jesen idealno vrijeme okušati se u nečem novom. Radionice i tečajevi kreativnog rada sada su već svima poznat pojam, a ako Vas nešto zanima i želite naučiti novu vještinu, najbolje se prihvatiti posla što prije, kaže Mario Nokaj, vlasnik zlatarne Lapidarium.

Zagrebački zanatlija svoj rad usavršio je godinama vježbe, a smatra kako svoje snove možete ostvariti ako krenete na njima raditi odmah.

Proizvode zlatarne Lapidarium možete pronaći na našoj stranici, nove komade istražite na društvenim mrežama, a ako ste i Vi ikada željeli izrađivati nakit, u nastavku pročitajte o radionicama naših obrtnika.

Radionice u ponudi

Za one koji se žele okušati u crtanju, ali i za one koji svoj talent žele dodatno izbrusiti tu je radionica studija Olivere Cavrić za sve uzraste, spolove i sposobnosti.

 Radionici mogu pristupiti svi stariji od 10 godina, a jedan termin traje oko 150 minuta, te košta 20 eura. Za one koji se odmah žele prijaviti na 4 termina, prvi je besplatan.

„Likovne radionice su idealan i kreativan način da se opustite i savladate likovne tehnike. Svatko može crtati i svatko uživa kreirajući nešto novo. Umjetnost budi najbolje u nama i potiče nas na akciju, hrani našu dušu, a istovremeno, učinkovito smiruje i naš um. Nemojte čekati, probudite umjetnika u sebi i stvorite vaša umjetnička djela,“ kažu iz studija Olivere Cavric, a za još detalja o radionici, posjetite https://oliveracavricstudio.hr/likovne-radionice/ .

28.09.2018.., Zagreb – Zagreb Crafts, obrt Olivera Cavric studio, vlasnica akademska slikarica i graficka dizajnerica Olivera Cavric. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako ste spretni s rukama, a crtanje nije Vaš prvi izbor, postoji i radionica izrade nakita.

ZiZou atelier u vlasništvu Zdravke Radić poseban je po svojim unikatnim komadima kojima slične nećete moći pronaći bilo gdje, a sada imate priliku naučiti ih i izraditi.

„Ukoliko želite savladati osnove izrade nakita u metalu, organiziram tečaj u trajanju 10 sati. Radionice su 1 tjedno u popodnevnim terminima, (petkom ili po dogovoru) po 2 školska sata, 5 tjedana. Po dogovoru može se skratiti na 4 radionice. Materijal je osiguran. Cijena tečaja je 260 Eura po polazniku. 2 polaznika.

Više informacija na Facebook stranici: https://www.facebook.com/ZiZou.nakit/posts/852859012864678

Umjetničko-tradicijski obrti prenose umijeće stvaranja rukama stotinama godina, uvijek su otvoreni za razgovor o nastanku njihovih rukotvorina pa ukoliko vas netko inspirira od naših obrtnika i želite privatnu obuku, obratite im se.

Ručni rad nije samo način stvaranja prekrasnih predmeta, već i način povezivanja s tradicijom, prirodom i vlastitom kreativnošću. Osim toga, pruža nam priliku da podržimo lokalne obrtnike i njihov trud.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se