Zagreb Crafts

31 Pro

Kako doček 2023. učiniti dočekom za pamćenje?

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Odlučili ste Novu godinu dočekati u svom domu i prirediti zabavu za obitelj i prijatelje, a dobro bi vam došlo par stručnih savjeta oko posljednjih priprema i uređenja doma…

Naši obrtnici ujedno i kreativci i “sam svoj majstor” ljudi predlažu da u taj trenutak unesete svečanu notu, dio svog karaktera i da se ne suzdržavate u dekoracijama, jer je napokon imate savršeno opravdanje da svi ti detalji izađu na vidjelo.

Svijeće i cvijeće

Dojmljiv ugođaj i miris vašem domu dat će svijeće i cvijeće. Svijeće Vatovac na svojim društvenim mrežama sugeriraju da atmosferu upotpunite mirisnim svijećama na par mjesta u stanu, a svečani svijećnjak na stalku postavite na glavni stol gdje servirate hranu.

Fotografije i uspomene

Ne zaboravite zabilježiti zajedničku fotografiju vas i prijatelja koju nakon Nove godine možete izraditi i uokviriti kod nekog od naših obrtnika poput Foto studia Topić.  U dobu u kojem su nam fotografije zabilježene isključivo digitalno, izniman osjećaj sreće daje fizička fotografija koja budi posebna sjećanja i bez riječi izražava da ste se potrudili izraditi ju i pokloniti dragim osobama.

Kristal

Izvucite taj dragocjeni kristal iz ormarića u kojima čeka upravo na ovakve prigode. Čaše, vaze, zdjele, vrčeve. Raskoš blagdana zrcali se upravo u kristalu. Iz obrta Saki iz Samobora kažu da kristalom održavamo tradiciju i stvaramo nove uspomene.

20.07.2017., Rude, Samobor – Kristal Saki je obiteljska tvrtka, koja je pocela sa radom 80-ih godina kao kucna radinost, a 90-ih godina kao poduzece i obrt. Tvrtka je specijalizirana za rucni rad, tocnije za obradu kristalnih artikala kao sto su: case, kalezi, vaze, zdjele, pepeljare, tacne, boce, vrcevi i dr. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Svečana odjela, haljine, nakit

Protekle dvije godine su nam bile zaista teške, što zbog pandemije, što zbog krize, inflacije i neizvjesnosti. Otpustite sve to večeras, čak i ako ostajete kući obucite se svečano, stavite svoj omiljeni nakit koji čuvate za posebne prilike, osjećajte se svečano i dočekajte 2023. sa stilom.

Kolači

Niste stigli, radili ste, a i ono što ste spremili za Božić od kolača dosad se pojelo. Ne zamjerajte si i ne radite si nepotreban stress, jer slastičarnice misle na vas i pripremile su pakete raznih vrsta kolača upravo za Novogodišnju noć. Većina njih radi na Silvestrovo bar do 18h pa stignete. U slastičarnici M&M kažu da je bitno da bude slatkog, jer onda će vam i 2023. biti slatka.

Ne zaboravite sat!

Dolaskom mobitela zanemarili smo klasične satove, pogotovo satove na zidu, ali i one ručne. No ima nešto romantično u velikim zidnim satovima. Učinite odbrojavanje posebnim i istaknite sat s kazaljkama, a kad se kazaljke poklope želimo vam puno ljubavi, humanosti i zajedništva te veseli nastavak Novogodišnje noći!

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se