Zagreb Crafts

07 Pro

Knjigovežnica 1924. dobila priznanje za najstariji obrt

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Na svečanoj skupština Obrtničke komore Zagreb potpisan je Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije.

Na svečanoj skupštini Obrtničke komore Zagreb dodijeljena su priznanja zaslužnim obrtnicima i pojedincima. Potpisan je i Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić osvrnuo se na važnost obrtništva te je dodijelio posebno priznanje Dinku Biliću, pročelniku Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba. Dodijeljeno priznanje jest priznanje za uspješnu suradnju te izniman doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva. Zlatnu diplomu za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obiteljske tradicije dodijelio je Zdravku Požariću.

Srebrnu diplomu predsjednik Mirza Šabić i Antun Trojnar uručili su Branku Hlebetinu za dugogodišnji uspješan rad i sudjelovanje u humanitarnim projektima, Stjepanu Bezuhu za uspješne rezultate u poslovanju obrta, te angažiranosti u radu lokalne samouprave, Ilonki Kurtanjek Vicković za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obiteljske obrtničke tradicije te Francu Požgaju za dugogodišnje uspješno poslovanje obrta.

Priznanje „Žena obrtnica“, kojeg Komora uručuje za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju obrta, dobile su: Ljijana Cujan, Dubravka Blažević i Mirjana Nemčić.

Za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, obrtnicima početnicima do 35. godine života Obrtnička komora Zagreb dodjeljuje priznanje „Mladi obrtnik/Mlada obrtnica“. Priznanje je predano Vladi OdribožićuMarini Dobošić te Tomislavu Lušiću.

Obrtnička komora Zagreb je priznanjem „Najstariji obrt“, za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obrtničke tradicije obrtima čija tradicija traje preko 90 godina, nagradila obrtnika Ivana Babića, vlasnika Caffe bara „Babić“ te obrtnicu Vesnu Hrkač, vlasnicu obrta za usluge „Knjigovežnice 1924“.

“Jako sam sretna zbog ove nagrade. U našoj obitelji knjigovežnica je već 95 godina” – rekla je gospođa Hrkač. Nakon podjele priznanja i diploma, potpisan je Sporazum o suradnji i prijateljstvu Obrtničke komore Zagreb s Obrtničkom komorom Vukovarsko srijemske županije. Povelju o suradnji potpisali su predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza ŠabićTomislav Tomičić, predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko srijemske županije.

“Uvijek smo imali dobre odnose i jako mi je drago ako na bilo koji način možemo pomoći obrtnicima iz Slavonije. Znamo da je u Zagrebu puno lakše poslovati za razliku od Slavonije. Njihovi prizvodi sada se mogu kupiti i na Adventskom sajmu zagrebačkih obrtnika na Trgu bana Josipa Jelačića.” – izjavio je Mirza Šabić. Tomislav Tomičić rekao je da situacija u Slavoniji nije bajna, ali da zajedničkim snagama mogu napraviti puno.

“Nama ova suradnja jako puno znači i mislimo da svi zajedno možemo poboljšati život obrtnika.” – nadodao je Tomislav Tomičić.

Svojim dolaskom ovaj događaj uveličali su ravnatelji obrtničkih i srednjih strukovnih škola, partneri u projektu Artifex, predsjednici udruženja, kao i tajnici, članovi Skupštine, Upravnog, Nadzornog odbora, članovi Cehova, Odbora i Komisija Obrtničke komore Zagreb.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se