Zagreb Crafts

28 Lis

Licitari, svijeće i oslikani kristal kao suveniri

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

U moru unikatnih rukotvorina među zagrebačkim obrtnicima, ovoga smo puta izdvojili njih troje koji njegujući tradiciju neprestano nadopunjuju šarenilo ponude hrvatskih suvenira.

Što biste rekli da možete ponijeti miris s putovanja u teglici? Da ne iščeznu uspomene, pobrinula se Franka Vatovac svojim svijećama u limenci koje personalizira prema želji, bilo da želite miris Mediterana ponijeti sa sobom ili neku drugu uspomenu s mirisom po želji. Svijeće suveniri su jednostavne, ali posebne jer ime grada i miris birate sami. Daleko najpopularnija Frankina svijeća je ona nježnas mirisom lavande. Svijeće dolaze u kutiji, spremne da ponesu pozdrave iz Hrvatske u sve krajeve svijeta. Za personalizirane svijeće, obratite se Franki Vatovac na mail franka@svijece-vatovac.hr.

Silva Krajačić osmišljava personalizirane uporabne kristalne suvenire, a najsretnija je kada na kupcu vidi osmijeh. Obrt Srčeko osim oslikanih licitara, koristi motiv licitara i na kristalnim čašama koje turisti obožavaju. Svaki Silvin suvenir ima svoju putovnicu- malu ceduljicu s kontaktinformacijama kako bi svi zainteresirani mogli pronaći put do Silvina obrta. Njezini suveniri obišli su Sjedinjene Američke Države gdje su oduševljeni poklonima zbog čega je Silva prepuna planova za budućnost.

Fotografija: Slavko Midzor/PIXSELL

Tomica Marica obrt specijaliziran je za licitarska srca od slanoga tijesta koje zahtijeva posebnu njegu. Obožavaju ga i turisti te ga često odnose na dugotrajan put, a omiljena je uspomena malima i velikima. Ljiljana Milla još uvijek se trudi održati obiteljski obrt živim proizvodeći medenjake i licitare na tradicionalan način.

Fotografija: Jurica Galoic/PIXSELL

Uz pomoć Zagreb Craftsa svi zainteresirani mogu proučiti bogatu ponudu ponuđenih suvenira ovih triju obrta koji se trude personalizirati i uspomene učiniti vječnima kroz svoje rukotvorine.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se