Zagreb Crafts

06 Stu

Zašto ne smijemo ignorirati preostale metalce?

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Zašto ne smijete ignorirati postojanje ono malo preostalih metalaca? Danas su u potrazi za raznim metalnim dijelovima ili predmetima, prva stanica veliki trgovački lanci, no nerijetko se dogodi da tamo ne pronađemo ono što smo tražili.

Primjerice, trebate li metalno sušilo za odjeću od kvalitetnog metala, zavareno i konstruirano po mjeri da odgovara zidu gdje ćete ga montirati, nakon duge i neuspješne potrage, zaključit ćete da vam treba nešto između bravara, kovača i tokara.

Na zagrebačkoj obrtničkom nebu nekada ste se mogli obratiti brojnim stručnjacima za metal zbog čega danas još više cijenimo nekolicinu preostalih metalaca.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U katalogu Zagreb Craftsa pronaći ćete Zlatka Tkalčevića i njegov Metaloplast, obrt specijaliziran za izradu predmeta od plastičnih masa i metala. Stručan je za proizvodnju predmeta za kućanstvo i industriju, a neprestanim ulaganjem u strojeve, u mogućnosti je proizvesti široku paletu proizvoda.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

„Vjerujem da individualnim pristupom i neprestanim ulaganjem u proizvodnju, pokazujemo da smo pouzdan partner i dobavljač proizvoda iz plastike i metala“, priča Zlatko Tkalčević, a obrt proizvodi različite proizvode za kućanstvo poput vješalica, zavjesa i ručkica za namještaj po vašoj mjeri.

Obrt za proizvodnju opruga Jatić, metalski je obrt specijaliziran za opruge koje koriste industrije, poput građevinske ili automobilske, a njihovi proizvodi potrebni su za izradu sprava poput ljuljački i trampolina.

Obrtom suvereno upravlja Alma Jatić – Hasanbegović koja ruši sve predrasude o ženama u muškom poslu s preko 27 godina rada u obiteljskom obrtu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Igor Panković, samouki je kovač koji je otvorio obrt Arteferrum nakon dugogodišnje ljubavi prema željezu. U svojoj radioni kuje metal na tradicionalan način te mu se uvijek možete obratiti za pomoć pri izradi željeznih kućanskih elemenata ili detalja. Kao što smo pisali Igor Panković autor je unikatnih vrata u jednom od najboljih svjetskih hotela Monte Mulini u Rovinju, a kada sljedeći put odete u zagrebački kafić Tesla, obratite pažnju na stolce, željezni motor i detalje u interijeru za koje je zaslužan upravo ovaj samozatajni kovač. Primarno se bavi kreativnim komadima namještaja od metala pa svakako zapamtite ime Arteferrum, ako ste ljubitelj unikatnih industrial komada.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se