Zagreb Crafts

12 Pro

Mjesta gdje ne samo da kupuješ, nego i dizajniraš svoje cipele

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Kako ne biste lutali po trgovinama u potrazi za lijepim, originalnim i udobnim cipelama koje mogu biti izrađene i po vašim zamislima, preporučujemo vam da posjetite Salon cipela Strugar i Cipele Valek u Zagrebu.

Cipele Strugar iza sebe imaju podužu postolarsku obiteljsku tradiciju, a poznati su po izradi muških cipela. Njihove cipele rado nose osobe iz javnog života, a kako sami kažu posebno su ponosni kad se za njihove cipele odluče Talijani, čija je zemlja simbol za kvalitetne i lijepe cipele. Ono što cipele Strugar čini posebnima je i njihova “bespoke” priroda. To znači da klijenti imaju priliku modificirati postojeći model cipela prema vlastitim željama. Ova mogućnost je od velike važnosti za buduće mladoženje, ali i muškarce koji teže autentičnosti pri modnom izričaju. Cipele Strugar su, osim u Hrvatskoj, priznanje dobile i na svjetskoj listi 500 najboljih proizvođača cipela.

Fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za djecu i mlade, Cipele Valek su mjesto gdje će moći zadovoljiti svoju potrebu za izražavanjem osobnog stila uz neizostavnu kvalitetu i udobnost. Radionica cipela Valek započela je s radom početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća te se isticala izradom modernih i kvalitetnih cipela za žene. Nakon što je radionicu od svoga oca preuzela Mirjana Tkalčec, napravila je zaokret u poslovanju kada je primijetila da na tržištu nedostaje kvalitetnih cipela za djecu. Danas izrađuju cipele za djecu i mlade raznih modela, sve do broja 40.

Redovito imaju nove kolekcije koje sami osmišljavaju, a budući da ne mogu koristiti popularne junake iz stripova i animiranih filmova jer su za to potrebna autorska prava, koriste univerzalne simbole poput srca i zvjezdica za djevojčice te lopti i mačeva za dječake.

Fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL

„Djeca sama mogu odabrati kombinaciju boja te raznih printeva“, ističe Mirjana Tkalčec, vlasnica Cipela Valek. Otkriva nam što mladi najviše traže: „Djevojčice i tinejdžerice vole šljokice koje su u posljednje dvije godine vrlo popularne te razne životinjske printove poput leopardovog. Dječaci i mladići su izašli iz okvira tamno plave, crne i sive boje i rado nose žutu i crvenu boju, a trenutno je hit Denver plava boja, i kao što je očekivano vole sportske simbole“.

Fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Još jedna zanimljivost je što se kod Valeka mogu naručiti i cipele s vlastitim inicijalima, a morate priznati da su takve cipele zaista personalizirane.

Mirjana Tkalčec kaže da mladi predosjete modu koja tek dolazi: „Ti mladi ne listaju modne časopise, nego jednostavno osjete duh nadolazećeg vremena i traže neke posebne kombinacije boja i uzoraka koje se nama koji smo malo više okrenuti klasici čine pretjeranim, međutim kroz par mjeseci se pokaže da je upravo to hit. Osim toga, nije sve za svakoga i svaka cipela dobije svoju punu vrijednost tek kad se obuje i kada se vidi kako stoji na nozi i uklapa li se u stil osobe koja je nosi.“

Kada su najmlađi u pitanju, za njihova stopala biraju mame koje imaju priliku izraziti vlastitu kreativnost i za svoje miljenice i miljenike odabrati najbolje.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se