Zagreb Crafts

14 Pro

Najmaštovitiji handmade pokloni za njega

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Ljubitelji jednostavnosti i elegancije cijenit će prijedloge poklona koje smo probrali za vaše muškarce među bogatom ponudom zagrebačkih obrtnika. Pobrinuli smo se i za one zahtjevnije koje neće zadovoljiti kožni predmeti te vjerujemo da ćete pronaći ponešto za svakoga.

Vrijedne ruke obrtnika generacijama izrađuju kožne dodatke koji nijednog muškarca neće ostaviti ravnodušnim. Ako ovih blagdana želite pokloniti kvalitetni kožni remen, novčanik, torbicu ili cipele, zaputite se u centar Zagreba da zavirite u ove obućarske radnje.

Autentični modni izričaj Damira Kormana, Bruna Budiselića i Alojza Strugara

Damir Korman preuzeo je obiteljski obrt cipele Korman kako bi nastavio izrađivati cipele i kožne dodatke. Pronaći ćete njegove modele u Petrinjskoj 29 gdje mu se uvijek možete obratiti za narudžbu po vašoj zamisli i želji.
U središtu Zagreba, u Ilici 21, smjestio se salon cipela Zlatko specijaliziran za izradu muških cipela po mjeri ili u malim serijama. Unikatne muške cipele uglavnom obožavaju strani gosti, a fokusirani su na izvoz u Italiju gdje ih naprosto obožavaju.
Alojz Strugar sa sinom u salonu cipela Strugar stvara modele dobro poznate na zagrebačkoj obućarskoj sceni. Osim u zagrebačkoj Ilici 33, njihove cipele se mogu kupiti i u Beogradu. Kako kaže, i njega veseli, kada Talijani, poznati po svojoj modnoj estetici, odaberu upravo cipele Strugar.
Po muške kožne remene i novčanike zaputite se kod galanterista Mladena Jagušta u Ilicu 12 gdje će vas oduševiti kožni klasici.

Fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL

Klupica, obrt Filipec i Sounds Mini impresionirat će zahtjevnije

Neizostavan dio gastro ponude samoborskog kraja postali su Bermet i Muštarda obitelji Filipec. Tradicionalni samoborski aperitiv Bermet, rađen po originalnoj recepturi, unikatni je poklon za sve ljubitelje vrhunskih pića.
Za one koji umjesto aperitiva biraju kratka, žestoka pića, Dijana Smoljo i njezin obrt Klupica imaju drveni stalak za čašice rakije na kojem možete napisati poruku po želji. U Klupici možete kupiti i drvene kutije s otisnutim grbom omiljenog nogometnog kluba, za slučaj da darujete okorjelog nogometnog fana.
Mini figurice glazbala i glazbenika toliko su popularne da ih sve više ljudi bira kao poklon ili suvenir. Malene figure u limenkama Gorana Maretića poredstavljaju i neke od svjetskih zvijezda, poput Brucea Springsteena i Erosa Ramazzottija, što je razlog više da proučite ponudu Sounds Minija.

Fotografija: Danijel Berkovic/PIXSELL

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se