Zagreb Crafts

03 Lis

Naši obrtnici predstavljaju dizajn i tradiciju na 88. Zlatnoj igli

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Najdugovječniji modni događaj Zlatna igla predstavit će unikatne kreacije obrtnika i dizajnera s područja zagrebačke županije.

U organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba večeras će se publici u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstaviti 16 domaćih brandova iz svijeta mode i dizajna. Ovu najdugovječniju reviju

Sudjeluju: Ivan Alduk, Ivana Jurić design, Mustre modna manufaktura, Krojački obrt Jura, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Katelier design, Petar by Lidija Skočibušić, Etno Mara Marija Milković Pancer, Iva Karačić – modna dizajnerica, Modni salon Dora, Krznarija Sumrak, Muška moda Šabić, DNK dizajn Nada Došen, NIT by Ana Žarković i Salon vjenčanica Ljubav, a pratit će ih Sekcija postolara i Škola za modu i dizajn: Postolarski obrt Gloria, „a shoo“ by Anita Zannotti Štulec, Cipele Valek i BB SHOES.

Modnom pistom modeli će prošetati cipele Sekcije postolara. Zagrebačkoj publici tako će se predstaviti, Postolarski obrt Gloria, BB ShoesCipele Valek i „a shoo“ by Anita Zannoti Štulec. Za odjeću modela zaduženi su učenici Škole za modu i dizajn.

Na reviji će se predstaviti i modni dodaci LapidariumaJasne Štih KapetanićKišobrana CerovečkiOptike Kraljević i JoKa manufacturinga koji po prvi put nastupa na Modnoj igli.

Članice sekcija frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba bit će zadužene za glamurozni izgled frizura i šminke modela.  Za šminku će biti zaduženi saloni De Luxe BeautyThe Brow Studio by Lidija PalicBeauty salon Patrizia i Kozmetički salon Valeno. Modelima će frizure za nastup izraditi Frizerski studio StilFrizerski studio PilusFrizerski salon Leona i ove godine po prvi puta Frizerski salon Elan.

Kao i svake godine, svojim cvjetnim instalacijama zagrebačke floristice će oplemeniti ovu modnu manifestaciju. Ove godine ukrasit će kutak za fotografiranje gostiju, a tome će sudjelovati Cvjećarna LaništeCvjećarnica BrkićCvjećarnica Poppy i  Artfloral.

4.3.2017., Zagreb – Modni salon Dora u Kamenitoj ulici. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Ove godine novitet na Zlatnoj igli je taj da će posjetitelji imati priliku kupiti neke od kreacija u Showroomu naših dizajnera u NSK, što do sada nije bila mogućnost.

Također za sve ostale građane prijenos manifestacije Zlatna igla prikazat će se kao i dosadašnjih godina na HRT-u u nedjelju, 08. listopada 2023. u 20 sati.

Svečani visoki pokrovitelji 88. Zlatne igle su gradonačelnik Grada Zagreba Tomislava Tomašević i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se