Zagreb Crafts

11 Pro

Obrtnički Advent vraća čaroliju Božića u grad

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Turistima, posjetiteljima, građanima, djeci i roditeljima ovogodišnji Zagreb Advent u suradnji s našim vrijednim crafterima priredio je jednu od najljepših blagdanskih priča.

U nekadašnjem prvom “shopping centru” u Zagrebu, u prolazu Matice hrvatskih obrtnika, Ilici 49, predstavljen je ovogodišnji Obrtnički Advent. Prvi je to put da je Obrtnički Advent dio turističke ponude Grada Zagreba, prvi koji naše vrijedne obrtnike imenuje čuvarima tradicije. 

Tema ovogodišnjeg Adventa su prvenstveno drvene igračke kojim je prolaz ukrasio Obrt Mikuš.  Tradicijom izrade drvenih igračaka obitelj Mikuš bavi već stotinu godina, a njihove je rukotvorine kao svjetsku nematerijalnu baštinu zaštitio i UNESCO.

Obrt Mikuš

Kako bi domaći i strani posjetitelji mogli ponijeti pravi zagrebački suvenir ili očuvati uspomenu na ovaj Advent osim Obrta Mikuš, u Ilici 49 možete kupiti i prigodne handmade proizvode ostalih naših craftera poput:
Doris Art
Klupica
Vuk Leather
L-Art
Ethno Dolls
Otkriveno blago
Tradicija

A u prolazu se nalazi i naš Zagreb Crafts Shop s još širom ponudom unikatnih zagrebačkih suvenira.

Uz najljepši, sedam metara visok bor ukrašen lizalicama i drvenim igračkama, očekuje vas topal blagdanski ugođaj, sve miriše na fritule i medenjake koje vam također spravljaju naši vrijedni obrtnici. Bogat dječiji program svaki vikend sve do Nove Godine popunjava pjesma dječjih zborova, za obrtničko naslijeđe zaslužne su radionice na kojima će izrađivati krpene lutke, male drvene igračke i bojati prstićima. Djeca suvenire koje sami izrade mogu ponijeti sa sobom doma. Povodom godine čitanja u Hrvatskoj, održat će se i serija predstava Tata slikovnica.

Obrtnički Advent u organizaciji OKZ, HOK-a i TZ ZAGREB ove godine donosi svoju omiljenu priču, onu u kojoj i odrasli ponovno mogu biti djeca.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se