Zagreb Crafts

19 Velj

Održivost odredila smjer ovogodišnjih vjenčanja

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Organizacija vjenčanja i sve što prati istu, vraća se na razinu prije vremena pandemije i naravno kao i svake godine nosi sa sobom nove trendove uz kombinaciju tradicije i modernog.

Najveći sajam vjenčanja u regiji održan u Areni u Zgarebu ove godine pokazao je što se traži i što je moderno u u novoj vjenčanoj sezoni, predstavio trendove te okupio više od 200 izlagača; salona vjenčanica i dizajnera, zlatara, cvjećara i slastičara, catering kuća, fotografa, dekoratera, oganizatora vjenčanja te ostalih dionika ove industrije.

Na najvećem do sada sajmu vjenčanja u Areni sudjelovali su i naši obrtnici A Shoo vl. Anita Zannotti Štulec, Ivana Jurić Design vl. Ivana Jurić, Koci Zlatarna, Koogle, Krojački obrt Jura vl. Tomislav Kuna, Lapidarium, Zlatarna Mario, Postolarski obrt Gloria vl. Svetlana Bursać, Slastičarnica Martina te Obrtnička komora Zagreb.

A kao glavni trend i odraz želja mladenaca koji planiraju u bračnu luku uploviti u 2023. istaknula se održivost. I to ne samo u odabiru materijala za uređenje lokacije vjenčanja, nego i u odabiru mjesta vjenčanja pa se tradicionalne sale, hoteli i restorani nerijetko zamjenjuju prozirnim glamping šatorima i vjenčanjima u prirodi i na imanjima.

Održivost se prožela i kroz cvijetne aranžmane, bukete i uređenje stolova cvijećem, dehidriranim, u teglama i visećim cvijećem. Traže se orhideje, mini kale, dalije, ruže, božuri i amarantusi u žarkim bojama. Sugerira se očuvanje buketa, vjerovali ili ne umjesto bacanja mladenkama se nudi očuvanje buketa.  


Zaručničko prstenje, kao i vjenčano uspjelo se preobraziti u održiv nakit – onaj izrađen od postojećeg nakita koji su mladenci spremni preoblikovati u novo prstenje ističući vintage art deco stil.

Photo by Ivomi Produkcija

Što se boja tiče; iako još uvijek popularna i decentna kombinacija čistih zeleno bijelih tonova ove godine bit će manje tražena od tople palete boja kao što su terakota, zagasita narančasta, bakrena i magenta. Pastelni i ružičasti tonovi smatrat će se “out” u ovoj godini.

Kako su i same zabave za vjenčanja prešle iz dugih slijedova i redova hrane i muzike u manje zalogaje, složene od lokalnih namirnica iz eko proizvodnje, tako su postale usmjerene na zabavu, s puno plesa. Time su plesne vjenčane cipele postale su “idealan odabir za vjenčanje, kako radi atraktivnosti modela, tako i radi udobnosti u kojoj mladenke mogu biti bezbrižne cijelu noć” – ističu iz postolarske radionice Gloria, gdje ih izrađuju po mjeri.

Vintage, luksuz i klasika cjelokupni je dojam koji se tematski provlači kroz organizaciju i reflektira na odabir i u odjevanju. Glamur, volumen, til, velovi, rukavice ono što mladenke traže uz vjenčanicu. Kod mladenaca se uz eleganciju sugerira da porade na detaljima, a kao novitet uz klasične tamne tonove, u ovoj godini pogotovo za ljetna vjenčanja poziva se na smjelost i svjetlije, bež tonove odijela.

19.01.2017., Zagreb – ZagrebCrafts, Vesna Milkovic i njezina kcer Marija iz Etno butika Mara u svojem obrtu izradjuju odjecu i obucu. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Novitet koji se ističe s ovog sajma vjenčanja je predstavljanje interaktivnih radionica koje su posvećene animaciji djece na vjenčanjima za koju je zaslužna tvrtka Little Stars by Nina.

Kako cvijećem i slasticama začiniti dan iz snova, koje je vjenčano prstenje in, kako zadovoljiti vlastiti stil i uskladiti ga s trendovima, ali i tradicijom, kako dobiti kvalitetu za novac i uz to savjetovanje, sigurnost i iskustvo? Odgovore i rješenja možete pronaći i kod naših obrtnika, a ako odaberete male obrtnike za svoj posebni dan sve na vama i oko vas bit će odrađeno sa srcem, održivo i odgovorno.
Sretno mladenci!

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se