Zagreb Crafts

26 Tra

Otvoren 8. Zagrebački obrtnički sajam

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Otvoren je osmi po redu Zagrebački obrtnički sajam, najvažniji događaj za buduće obrtnike, craftere i sve one željne novih stručnih znanja.

Na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 5 nakon dvije godine stanke otvoren je jutros 8. Zagrebački obrtnički sajam. U srijedu i četvrtak 26. i 27. travnja u vremenu od 9 do 17h odvija se bogat i zanimljiv program koncipiran od prezentacija zanimanja i strukovnih škola Zagrebačke županije, nastupa, edukacija, natjecanja, edukacija, treninga i modnih revija zagrebačkih obrtnika i srednjih škola.

Posjetitelji će moći kako se izrađuje filmska maska, po prvi put moći će se razgledati kamion na električni pogon, a putem VR naočala moći će se okušati u mnogim popravcima. Kako bi što prije pronašli svog novog vlasnika, groomeri će uljepšavati nezbrinute pse iz skloništa Dumovec.

Kuhari će pripremati razna jela koja će se dijeliti na Sajmu. Svakih pola sata na glavnoj pozornici će se predstaviti jedno zanimanje, te će se održavati brojna natjecanja. Osiguran i bogat nagradni fond, svaki sat moći će se osvojiti nagrade.

Detaljan program, srijeda 26.04.2023.

Detaljan program, četvrtak 27.04.2023.

Zagrebački obrtnički sajam kao centralno mjesto informiranja i upoznavanja obrtničkih zanimanja prvenstveno je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda kako bi ih zainteresirali za upis nekog od obrtničkih zanimanja te njihovim roditeljima kako bi se što bolje informirali o budućnosti njihove djece i gdje ih usmjeriti nakon osnovne škole. No namijenjen je i svima onima koji se žele prekvalificirati i izgraditi novi poslovni put. Cilj sajma je potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje. Osnažiti one koji se žele baviti određenim poslom, pružiti jednake mogućnosti i bez obzira na spol i dob te nastaviti s porukom “upoznaj struku i živi od svojih ruku!”.

Za gotovo 5 tisuća djece iz osnovnih škola organiziran je dolazak sa 110 autobusa, no sajam je besplatan i otvoren za sve zainteresirane posjetitelje tijekom oba dana trajanja.

U tehnološkom dobu u kojem se trendovi mijenjaju jako brzo veselimo se novim generacijama craftera koji dolaze.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se