Zagreb Crafts

24 Sij

Otvoren 9. Zagrebački obrtnički sajam

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Radionice, prezentacije, demonstracije i novi obrtnici u nastajanju…

9. Zagrebački obrtnički sajam koji je danas otvoren na Zagrebačkom Velesajmu već u prvom danu posjetilo je preko 2300 učenika završnih razreda osnovnih škola. U oba dana danas i sutra, koliko traje sajam očekuje se 5500 posjetitelja većinom budućih obrtnika, osmaša, njihovih roditelja i profesora.

Sajam su otvorili zamjenik Gradonačelnika grada Zagreba Luka Korlaet, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, izaslanik Ministra gospodarstva i održivog razvija Robert Blazinović, izaslanica Ministra znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, ravnateljica Zagrebačkog Velesajma Renata Suša, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i predstavnik organizatora predsjednik Obrtničke komore Zagreb; Antun Trojnar.

“Ove godine imamo 30 % djece više na Sajmu i 27 % više djece upisane u obrtnička zanimanja u Zagrebu. Uspjeh je to svih nas, a vjerujem da veliku ulogu u popularizaciji strukovnih zanimanja ima upravo i ovo naše tradicionalno događanje” – istaknuo je Antun Trojnar.

Najtraženija su strukovna zanimanja s naglaskom na zanimanja: kuhar, pekar, plinoinstalater, vodoinstalater, kozmetičar i automehaničar, no sajam je idealno mesto za sve one koji se dvoume koju srednju školu uposati, ali i za inspiraciju o novim trendovima u obrtništvu.

Na ovoj etabliranoj manifestaciji predstavlja se čak 67 obrtničkih zanimanja i 22 strukovne i obrtničke škole, a danas i sutra Sajam će posjetiti oko 5.000 djece. Programi se odvijaju u paviljonu 7 i 7a Zagrebačkog Velesajma 24. i 25.01. Ulaz je slobodan.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se