Zagreb Crafts

26 Kol

Otvoren Zagreb Crafts Shop u samom centru Zagreba

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Zagreb Crafts Shop, prvi crafts shop u Zagrebu i jedini u Hrvatskoj koji na jednom mjestu nudi unikatne rukotvorine obrtnika iz Zagreba i Zagrebačke županije, svečano je otvoren u utorak u pasažu Obrtničke komore Zagreb.

Otvaranjem ovog izložbeno prodajnog prostora na atraktivnoj lokaciji, u strogom centru grada, obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije osim na Zagreb Crafts digitalnoj platformi predstavljeni su i objedinjeni i u Zagreb Crafts shopu. Turisti i građani na ovaj način imaju pregled zanatskih vještina i umijeća te unikatan dizajn materijala i rukotvorina. Specijalizirani shop jedini je takve vrste u Zagrebu, čime je obogaćena turistička ponuda Zagreba i cijele županije.

Photo: privatno vlasništvo

„Zagreb Crafts Shop otvoren je s ciljem promocije i popularizacije tradicijskih umjetničkih obrta. Posjedovati svoj lokal za izlaganje proizvoda u strogom centru hrvatske metropole za svakog obrtnika pojedinačno, a pogotovo za one koji rade izvan Zagreba, bila bi nemoguća misija. Na ovaj su način puno vidljiviji i bliži kupcima. S obzirom na kvalitetu i jedinstvenost proizvoda, interes koji vlada, ali i broj obrtnika koji žele izlagati i prodavati, vjerujemo da će se Zagreb Crafts Shop jako brzo širiti“, kazao je tom prilikom predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

Photo: privatno vlasništvo

„Mi smo obrtnici dobili priliku da u centru grada izlažemo svoje proizvode. To je prilika koja se ne smije propustiti. Jako je bitna za naš daljnji rad, zapravo da stanovnici Zagreba kao i turisti vide što sve radimo u našim malim radionicama. Nadam se da ćemo dobiti još ovakvih shopova po cijeloj Hrvatskoj.“ – izjavio je Goran Maretić-Martini, zagrebački umjetnik i vlasnik branda StrAngelsa.

Photo: privatno vlasništvo

Proizvode u ponudi, kako je dodao, odlikuju visoka estetska i kreativna rješenja, a među njima će se naći unikatan nakit, torbe, novčanici, suveniri s motivom Zagreba, cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, ukrasi i brojne druge rukotvorine. „Riječ je zaista o jedinstvenom projektu i bit će potrebno određeno vrijeme da u potpunosti zaživi, ali vjerujemo da je pun pogodak i da će istovremeno dodatno obogatiti turističku ponudu Zagreba, s obzirom da je u potpunosti fokusiran na hrvatske proizvode, odnosno tradicijske i umjetničke obrte. O tome koliki je interes možda najbolje svjedoči podatak da već sada razmišljamo o većem prodajnom prostoru“, zaključio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

Photo: privatno vlasništvo

Projekt je nastao po uzoru na uspješnu dvojezičnu digitalnu platformu Zagreb Crafts. Naime, putem ove platforme više od 100 obrtnika nudi mogućnost online kupnje svojih vrijednih proizvoda, koji će od sada građanima Zagreba, ali i brojnim turistima biti dostupni i u trgovini, smještenoj u pasažu u Ilici 49.

Photo: privatno vlasništvo

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se