Zagreb Crafts

27 OŽu

Ovog proljeća zadivite stavom i izgledom

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Proljeće je dio godine s kojim započinje novi životni ciklus. Priroda se budi i dariva nas raskošnim cvjetovima, a kroz česte i nagle izmjene vremena pokazuje nam svoju hirovitost i nestalnost. Budući da smo i sami bića prirode, slijedimo njezin ritam pa se tako u proljeće javlja ta neodoljiva potreba da osvježimo vlastiti izgled kao i da unesemo dašak novog u svoje domove.

Ako želite biti originalni i atraktivni u izražavanju svoje osobnosti, ali i društveno odgovorni, novu odjeću, cipele, nakit, torbice, šešire, cvijeće ili pak dekoracije za dom potražite kod zagrebačkih obrtnika umjesto u velikim lancima trgovina. Tako ćete biti jedinstveni, a uz to ćete i podržati obrtnike koji su čestoi vrsni umjetnici te tako doprinijeti njihovu opstanku.

Neki od potrebnijih proizvoda u proljeće i jesen su kišobrani i kabanice. Većina ljudi kupuje jeftine kišobrane i kabanice koje se brzo poderu, a tako osim rasipanja gomile novca nastaje i otpad koji postaje sve veći problem s kojim se još nismo naučili nositi. Svi ti problemi se mogu izbjeći kupnjom kvalitetnih proizvoda koji će trajati godinama, pa i desetljećima i pri tom izazivati divljenje okoline zbog originalnog dizajna. Upravo takvi kišobrane i kabanice mogu se pronaći u obrtu Cerovečki. Njihov najpoznatiji proizvod je šestinski kišobran koji je postao zaštitni znak Zagreba. Svi kišobrani su ručni rad od poliestera, satena, pamuka-poliestera i čistog pamuka, čvrstih drški od kestena i bambusa, kao i impregniranoga konca te metalnih žica otpornih na hrđu. Nedavno su osvojili i nagradu za prekrasnu kabanicu Kaplju koju su napravili u suradnji s dizajnericom Anom Rimac.

 

Ako želite osvježiti garderobu ili dragoj osobi darovati originalni hrvatski suvenir uputite se u Hippy Garden. Glavni segment ponude čini unikatna proizvodnja, dok se dio temelji na većim serijama, a sve ovisno o željama klijenata. Vlasnica Đurđica Vorkapić živi modu i ne fokusira se na izbacivanje kolekcija, nego inspiraciju svakodnevno crpi iz svega što je okružuje. Unikatne kreacije Hippy Gardena izvorni su hrvatski proizvod, a cijelu priču o domaćoj proizvodnji zaokružila je suvenirskom kolekcijom „From Croatia with Love“ koja je fokusirana na ženske odjevne predmete.

 

Svoju terasu ili vrt ovog proljeća ukrasite s unikatnim stolcem ili nekim drugim komadom namještaja od kovanog željeza ili pak osvježite vaš interijer nekom jedinstvenom lampom. Svratite u Arteferrum malu radionicu s velikim smislom za umjetničko kovanje željeza, gdje se izrađuju predmeti različitih stilova. Igor Panković, vlasnik obrta, u dosadašnjem radu proizveo je ograde, krevete, lampe, lustere, vrata, umjetničke brave, svijećnjake te razne predmete za uređenje interijera i eksterijera. Ima li bolje preporuke?

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se