Zagreb Crafts

17 Pro

Podržite obrtnike na zimskom izdanju projekta Ilica: Q’Art

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

DAR MAR, zimsko izdanje uličnog festivala i projekta Ilica: Q’Art održat će se prema planu ovu nedjelju od 18. prosinca od 9:30 do 15:30 u Ilici, od Frankopanske do Krajiške ulice.

U sklopu zagrebačkog Adventa, prije dočeka Vatrenih na središnjem Trgu bana Jelačića održava se posebno zimsko izdanje projekta Ilica Q’Art koje je u ovom blagdanskom izdanju u znaku darivanja. Projekt okuplja najveći broj obrtnika i prezentira njihove proizvode, uključuje umjetnike i kreativce i vraća Ilici onu živost i zajedništvo po kojoj je najduža ulica u Zagrebu i poznata.

Daruju se posjetitelji, a projekt u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i humanitarnim udrugama koje su dio programa, potiču posjetitelje da obiđu sve humanitarne udruge koje izlažu na Ilici i nakon toga dobiju svoj poklon.

Kako biste sudjelovali u DARivanju potrebno je uzeti svoju karticu za žigove u Zagreb Crafts shopu, Ilica 49, usput se upoznati s radom vrijednih obrtnika i na dan festivala obići sve humanitarne udruge na festivalu, čuti i vidjeti što oni rade za društvo i specifične osjetljive skupine, dobiti žig od njih i kada sakupite sve žigove možete otići nazad u Obrtnički prolaz, Ilica 49 po svoj DAR. Upravo to je razlog zbog kojeg je ovo izdanje adventskog projekta nazvano DAR MAR.

Sudjeluju humanitarne udruge:
HUMANITARNA UDRUGA FAJTER
UDRUGA ‘SVITANJE’
UDRUGA ONKO BEAUTY
ZADRUGA HUMANA NOVA
UDRUGA KORABLJA
UDRUGA MEOW ME
UDRUGA ŽIVOTNA LINIJA
UDRUGA MARIJINI OBROCI
UDRUGA KOLIBRIĆI
UDRUGA MERIDA

DARovi su različiti jer sudjeluju obrtnici, izlagači, muzeji, umjetnici, OPG-ovi pa je to ujedno i iznenađenje za posjetitelje.  

 Uz Second Hand reviju nastalu u suradnji s Zg Holdingom, ULUPUH-om i Tekstilno tehnološkim fakultetom studenti TTF-a će pripremiti modele od napuštenih odjevnih predmeta koje su prikupili u suradnji s Zagrebačkom Čistoćom i Zg Holdingom. Dio odjeće će biti proslijeđen u organizaciju Humana Nova gdje će se preoblikovati u neke nove predmete koji će također biti predstavljeni kroz reviju, a moći će ih se i kupiti na festivalu zajednice.

Program uključuje glazbene izvedbe, DJ nastupe, radionice, izložbe i akcije, a satnicu i detalje možete provjeriti OVDJE.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se