Zagreb Crafts

20 Stu

Preobrazite dom u jednom potezu

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

S približavanjem nove godine možda ste razmatrali unošenje promjena u svoj život, počevši s novim izgledom vašeg doma. Prostor koji je s vremenom počeo propadati, opterećen zastarjelom i neprikladnom dekoracijom ili dotrajalim namještajem, moguće je obnoviti uz razuman trošak.

Osim poboljšane kvalitete života, nova stolarija će prirodno, kao i veći zahvati na nekretnini, uvećati njenu vrijednost. Svi bismo u svoje interijere rado uključili pokoji komad namještaja iznimne ljepote i izvanserijske izrade, što znaju samo vješte ruke.
Predstavljanje stolarskog obrta Džafić započinjemo s navođenjem njihovih referenci.

Jeste li ikada zastali i divili se unutrašnjosti crkve? Čak i naizgled najskromnija kapela često polaže pravo na kulturna blaga. Za osjećaj spokoja koji tamo vlada zaslužna je sinteza između uzvišene arhitekture, blagog svjetla svijeće, ali i umjetničkih elemenata u vidu rezbarija, pregrada, portala, klecala, ispovjedaonice – predmeta koji uz svoju ritualnu funkciju služe i kao tumači lijepog, nosioci kulturne tradicije i prauzor po kojemu će se ravnati budući stvaraoci.
U ovom međugeneracijskom prenošenju vrednota svojim radom sudjeluje i gospodin Milan Džafić, majstor stolar čija su djela dio dviju ivanićgradskih crkava o čijoj baštini skrbi proteklih petnaest godina. Gospodin Džafić je u drvo trešnje, hrasta i ariša urezao čitav radni vijek svojih ideja, promišljanja i osjećaja i to je vidljivo u svakom detalju i finoći obrade.

Fotografija: Marko Prpic/PIXSELL

Imajući to na umu, krenimo nakratko u šetnju svojim domom. Pritom nas najviše zanimaju mogućnosti kojima se postiže dramatična promjena bez potrebe za promjenom navika ili životnog stila.

Krenimo s prilaza. Obiteljske kuće mogu biti rekonceptualizirane ili pripremljene za prodaju radom na eksterijeru. Obnovljene ivice, zabati, zaštitne rebrenice, trijem ili nadstrešnica mogu vratiti šarm i individualnost neuglednom, bezbojnom pročelju i učiniti ga privlačnijim. Dobar odabir može značiti i da ćete odsad uživati u svojim omiljenim aktivnostima na novim mjestima. Ugodnija vanjština također može udahnuti novi život najbližoj okolini – izgled trijema i okućnice dopire do cijele ulice. Koračajmo naprijed.

Sada zamislite koliko bi nova ulazna vrata izmijenila vizuru kuće i doživljaj svakog posjetitelja. Jedan od najboljih načina da udahnete novi život svom domu možete pronaći već na pragu. Upravo nova vrata, okviri i lajsne mogu dati ton prostoru. Pritom velike površine vrata pružaju izvrsnu priliku za prikaz grafičkih motiva i postizanje unikatnog dekorativnog učinka. Ona su najbolje mjesto za početak preuređenja, uvod u ostvarenje naše predodžbe o životnom prostoru i ulaganje su na dugo razdoblje.

Fotografija: Marko Prpic/PIXSELL

Krećemo niz hodnik i dolazimo do kuhinje. Kuhinja i blagovaonica su zajednički obiteljski prostori koji su srce doma. Novim kompletom kuhinjskog pokućstva s pedigreom možete podariti svjež izgled i veću funkcionalnost vašoj kuhinji. Pritom nije nužna sveobuhvatna promjena, nego se možete usredotočiti na područja gdje su promjene najkorisnije, bilo da su to radne plohe, ormarići ili police. Vrata i ručke na elementima, primjerice, zbog krhke izrade često imaju kratak vijek trajanja pa ih je dobro zamijeniti trajnijim varijantama. Nedostatak radnih površina nije ništa manje rijedak problem, a preuređenje je dobra prilika da njihov raspored prekrojite u skladu s potrebama. Pritom samo pripazite na komplementarnost starih i novih elemenata. Kuhinjska stolarija s pravim umjetničkim potezom može stvoriti oazu gdje ćete rado provesti mnoge zajedničke obiteljske trenutke.

Obilazak bismo mogli i nastaviti. Kamo god pošli i što god zamislili, stolarski obrt Džafić spreman je pomoći pretvoriti viziju u stvarnost. Srećom, mnogi produkati radionice idealni za brzu transformaciju cjelokupnog izgleda doma.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se