Zagreb Crafts

08 Velj

Recite to licitarom

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Poseban poklon za posebnu osobu. Ručno rađen licitar s posvetom koju možete napisati voljenoj osobi, nakit ili sat u obliku licitara, prigodne čaše inspirirane motivom licitarskog srca.

Ovog Valentinova ili bilo kojeg drugog dana kojim želite simbolično obilježiti ljubav licitar će dostojno izraziti emociju i sačuvati trenutak.

Jedan od nacionalnih turističkih simbola i omiljeni zagrebački suvenir u svojoj se povijesti koristio kao izraz ljubavi. U 16. i 17. stoljeću mladići su poklanjali licitare djevojkama umjesto ruža, a i danas šalju jednako jaku poruku i funkcioniraju kao poklon u oba smjera, uz to i traju duže.

Tradiciju izrade licitara još uvijek čuvaju naši vrijedni obrtnici i prilagođavaju ju potrebama tržišta pa ih sada možete naći ili naručiti i u drugim bojama, poput prozračne trendovske bijelo-zelene umjesto omiljene tradicionalne crvene. Licitari Bičak rade ih po narudžbi u skladu s prigodom.

Bashota private collection. Photo: Facebook

Licitari kao kulturna baština vezana uz motiv ljubavi obrtnicima poput Zlatarnice Bashote i Srčeka koriste kao inspiracija za izradu narukvica, ogrlica, naušnica i satova.

03.04.2018., Samobor – Silva Krajacic vlasnica suvenirnice Srceko. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Obrt Amalija ručno ih oslikava na čašama i bocama za posebne prigode pa čak i hekla, dok ih obrt Farbica aplicira između ostalog na keramičke mačke, pse i kasice prasice te upakirava u prigodnu ambalažu “samoljubav”.

Osim izraza ljubavi, poštovanja i odanosti prema osobi za koju ste se potrudili i naručili ovakav personalizirani poklon zadovoljstvo je još veće kad se kupuje od obrtnika koji su i u izradu tog poklona također uložili ljubav.

Nadamo se da smo vam pomogli da iznenadite voljenu osobu, da ovog Valentinova budete drugačiji i izjavite to licitarom.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se