Zagreb Crafts

14 Lip

Sajam proizvođača suvenira na Cvjetnom trgu

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Povodom Dana obrtnika grada Zagreba na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu zagrebački proizvođači suvenira uz prigodnu prodaju organiziraju i kulturno-zabavni program.

Od 15. – 18. lipnja tradicionalno u organizaciji Udruženja obrtnika Zagreba i Sekcije proizvođača suvenira održat će se sajam „Srčeko zagrebačkih obrtnika“ na Cvjetnom trgu. U ovom razdoblju proizvođači suvenira grada Zagreba okupljaju se kako bi građanima prezentirali i ponudili svoj ručni rad i kreacije, a stranim posjetiteljima Zagreba omogućili autentične suvenire i trajnu uspomenu.

Razloga za slavlje je ovog puta čak i više, jer najbrojnije udruženje obrtnika grada Zagreba slavi svoj dan, a veseli i vijest da se obrtništvo vraća kao glavni gospodarski pokretač s više od 16.000 obrtnika koliko ih u ovoj godini broji Zagreb.

Posjetitelje tako na Cvjetnom trgu očekuje kulturni program koji će promovirati obrtnička zanimanja kroz modne revije, izložbe, kreacije i suvenire. Službeno otvorenje programa bit će upriličeno u petak u 12h, a revije će se održavati od petka do nedjelje u vremenu od 11.30h do 13h.

Od proizvođača suvenira izlažu naši crafteri: Landavia art, ART HD, Ata4art, Nocturno, Sitotisak Filip, Tomica Marica, Koogle, Mikuš i Angel.

Svaki od proizvođača suvenira osim prodaje posjetiteljima nudi i onu ljudsku komponentu, povijest i način izrade predmeta koji simboliziraju Zagreb. Od licitarskih srca i medenjaka sa dugogodišnjom tradicijom, ručno izrađenih igrački i maketa, unikatne ručno izrađene keramike, dizajniranog nakita od mjedi, bakra, aluminija i  kože, ručno šivanih torbi i ruksaka od pamuka, lana i eko kože, ukrasnih aranžmana za dom i staklenih kugli kao biljnih terarija, izbor je zaista šarolik, a svaka kupnja u ovom potrošačkom društvu podržava male samoodržive obrtnike, ručni rad i ojačava zajednicu.

U revijama i prezentacijama osim proizvođača suvenira sudjeluju učenici Škole za modu i dizajn, Sekcija groomera i Sekcija postolara.

Za sve one koji traže autentične suvenire i rukotvorine zagrebačkih obrtnika bilo za sebe bilo za preporuku, osim na sajmu Srčeko, raznolika i zanimljiva umjetnička djela mogu se pronaći fizički u Zagreb Crafts Shopu u pasažu Matice hrvatskih obrtnika, u Ilici 49 ili online putem https://zagrebcraftshop.com/.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se