Zagreb Crafts

15 Sij

Trend održivosti u 2024. odrazit će se i na modu

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Kvantitet ili kvalitet birat će se više nego ikad u modnoj industriji…

Naglasak na kvaliteti nad kvantitetom, kao i porast minimalizma i jednostavnosti bit će trendovi koji će obilježiti modu i u 2024. godini.

Upotreba održivih i kvalitetnih materijala  i osobne prilagodbe kroz “uradi sam” pristup ne samo doprinosi smanjenju otpada, već i dodaje jedinstveni i personalizirani dodir modi. Modna industrija svjedoči kako se trendovi i stilovi mogu uskladiti s ekološkom sviješću. 

S naglaskom na održivosti koja sve dublje prožima modnu industriju, vjerojatno je da će potrošači sve više zahtijevati transparentnost u proizvodnom procesu, etičkom izvoru materijala te pravednim radnim uvjetima. Ovaj pomak nije samo trenutni trend, već postaje i način života.

Obrt Dora u svojoj ponudi ima nešto što nema nitko drugi – a u tome je i cijela poanta. Modni obrt uspješno odolijeva različitim trendovima još od 1986. godine kada je trgovinu otvorila Mirjana Rubić da bi ju danas vodila njezina kćer Dora koja je ujedno dobila i ime po salonu. 

Specijaliziraju se u unikatnim komadima koje ćete nositi godinama i godinama, kao na primjer kapute, za koje ćete garantirano dobiti hrpu komplimenata. Njihove kreacije ručno su izrađene i kvalitetno osmišljene i skrojene, stoga nećete morati svake godine obnavljati garderobu. 

A tu je i Hippy Garden, a s njim i modna dizajnerica i inovatorica Đurđica Vorkapić. S Hippy Gardenom počela je prije 16 godina kada je svega nekolicina dizajnera postojala na sceni, a poseban naglasak stavlja na kvalitetu materijala i unikatnost proizvoda.

Dizajnom je svaka haljina posebna i jedinstvena, a u izradi koristi samo vrhunske materijale poput brokata, svile i viskoze.

Voljeti modu i biti ekološki osviješten dva su pojma koja u posljednje vrijeme mogu stajati u istoj rečenici, a u 2024. i nadolazećim godinama sve više ćemo prioritizirati kvalitetu, održivost i etičnost od trendova koji se mijenjaju iz dana u dan. Ako ste u mogućnosti, uložite u kvalitetne komade i pridružite se ekološki osviještenom pokretu.

Zbog načela održivosti i kvalitete po kojima oduvijek stvaraju svoje proizvode, budućnost tekstilne i modne industrije ovog bi puta mogla ići u prilog našim obrtnicima.

Instagram DORA Zagreb

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se