Zagreb Crafts

Doris Art

Obrt Doris Art bavi se izradom suvenira, ručnim oslikavanjem predmeta od keramike, stakla, metala i tekstila s elementima iz hrvatske tradicije i kulturne baštine.

„Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Tekstilno-tehnološkog fakulteta te višegodišnjeg likovnog izražavanja preko likovne udruge, zbog povećane potražnje na tržištu odlučila sam otvoriti obrt 2014. godine“, započinje svoju priču Doris Koritnik, kreativka koja se nalazi iza obrta Doris Art.

Photo by Ivomi Produkcija

„Otvaranje obrta je bio logičan put jer se crtanjem izražavam cijeli život, a ljubav prema crtanju, znamenitostima i tekstilu bila je isprepletena još u modnim kreacijama diplomskog rada. Zahvalna sam suprugu, roditeljima i bratu na podršci i pomoći bez koje ne bi uspjela“, ističe.

Kvaliteta gotovog proizvoda jako joj važna pa uspješno surađuje s hrvatskim proizvođačima keramike koji prema njezinim idejnim rješenjima izrađuju glaziranu keramiku koju potom oslikava. „Za božićni sajam surađujem s obrtom staklopuhača, čije staklene kuglice u više boja i dimenzija oslikavam arhitekturom, narodnim vezom, licitarom te prigodnim božićnim motivima. Suradnjom želim poduprijeti hrvatske proizvođače i prezentirati kvalitetan proizvod na tržištu“, napominje važnost suradnje domaćih obrtnika.

Photo by Ivomi Produkcija

Njezini proizvodi posebni su po reljefnom crtanju bojom te vjerodostojno prikazuju motive gradova i njihovih znamenitosti do najsitnijih detalja, narodnog veza poput onog šestinskog, zlatoveza, čipke i ostalih motiva iz hrvatske tradicije i kulturne baštine.

Photo by Ivomi Produkcija

„Sve se izrađuje po narudžbi i u serijama, a u suradnji s klijentom izrađujem i posebna idejna rješenja prema njihovim željama koja se potom oslikaju. Oslikavam s kvalitetnim bojama za staklo i keramiku, sve detalje radim s kontur pastama, a završno se lakira radi sjaja i kvalitete“, pojašnjava proces izrade svojih rukotvorina.

Proizvodi obuhvaćaju upotrebne predmete od keramike i stakla poput: šalica, doza srce, uljanice, zvona, čaše za vino, magneta slika manjih dimenzija na platnu i keramici, veće slike na staklu i satovi u okviru. Uživa u izradi nakita gdje metalne medaljone oslikava narodnim vezom poput zlatoveza, čipke i šestinskog veza.

Photo by Ivomi Produkcija

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u proizvodnji suvenira surađuje sa suvenirnicama i aktivno sudjeluje na sajmovima u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba – Uskrsni sajam, Sajam obrtnika, Adventski sajam zagrebačkih obrtnika te sajam u sklopu Smotre folklora. „Izlaganje na sajmovima mi omogućava komunikaciju s klijentima i prezentaciju novih proizvoda“, ističe.

„Izrada suvenira dinamičan je posao koji zahtjeva cjelodnevni boravak u radioni. Volim svoj posao i svojim kupcima želim ponuditi nove artikle sa svježim idejama. Stoga sam odnedavno svoja idejna rješenja suvenirskog tipa stavila u print na šalice i majice. Sretna sam da mi se kupci uvijek na sajmovima vrlo rado vrate i cijene ručni rad“, zaključuje.

Photo by Ivomi Produkcija

Ključne informacije
Ščukančeva 1
091/534-8882
po dogovoru; svakodnevno na Trgu bana Jelačića
Pronađi nas na karti
Kontaktirajte nas
doris.koritnik@gmail.com
Podijeli obrtnika

Pronađite naše obrtnike

Filtriraj mapu
 • Cvjećari
 • Frizeri
 • Knjigoveže, kartonažeri i papirna konfekcija
 • Kožna galanterija
 • Krojači
 • Krznari, klobučari, klapari i kišobranari
 • Metalci
 • Postolari
 • Staklari i uokvirači slika
 • Stolari i četkari
 • Zlatari i urari
 • Ostalo
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se