Zagreb Crafts

IRKI

U pozadini IRKI priče stoji Irena, kreativna magistra ekonomije koja je oduvijek željela svojim rukama napraviti nešto za sebe, bila to odjeća, dekoracija ili dodaci.

„U osnovnoj školi počela sam se baviti šivanjem i to je bio moj hobi kroz odrastanje i obrazovanje. Kreativnost je prevladala u meni i prije nešto više od godinu dana napustila sam posao u korporaciji i hrabro ušla u ovaj kreativni svijet. Kreativnost je oduvijek bila u meni i stalno sam nešto šivala, izrađivala dekoracije i slično. No kada sam saznala da na svijet stiže moja nećakinja, poželjela sam joj napraviti posebne detalje za sobu i krevetić. Ubrzo je imala sobu kao iz bajke s posebnim jastucima i detaljima. Dobila sam mnogo pohvala za svoj rad, upita s narudžbama i sve me to ohrabrilo da pokrenem svoj brend IRKI, prisjetila se početaka Irena Budimir.

Photo by Ivomi Produkcija

Kada je odlučila proizvoditi jastuke vodila se da osim ljepote, jastuk zaista ima i funkciju tako da su svi veliki, promjera od 50 – 60 cm i lako se mogu uklopiti u dječje sobice i ostale životne prostore.

Photo by Ivomi Produkcija

„Jastuk mjesec mogu koristiti i majke kao pomoć prilikom dojenja, zatim su tu srca koje čak i dečki naručuju za svoje djevojke, tu su i oblak, zvijezda, jastučić princeza i jastuk kruna koji se posebno personalizira s podacima o rođenju bebe. Jastuci u obliku nebeskih tijela izvrsni su za igru i razvoj mašte za mališane. Poseban naglasak dajemo na jastuk u obliku anđeoskih krila i jastuka Princeza koji su moj vlastiti dizajn“, istaknula je.

Photo by Ivomi Produkcija

U ponudi IRKI ima i girlande s imenom ili zvijezdom, čarobni štapić za male princeze i prinčeve, personalizirane dekice koje mogu biti za djecu od rođenja do predškolske dobi, a odnedavno su u ponudu uvrštene i velike vreće za sjedenje i odmaranje za male i velike.

Photo by Ivomi Produkcija

Osim po lijepom dizajnu i personaliziranim proizvodima IRKI asortiman je prepoznatljiv i po kvaliteti svakog jastuka. „Svaki jastuk precizno je šivan s individualnim pristupom, ispunjen antialergijskim silikonskim punjenjem i izrađen od kvalitetnog plišanog materijala. Jastuci su dostupni u bijeloj, zlatnoj, srebrnoj, ružičastoj i plavoj boji.”

Photo by Ivomi Produkcija

“Izrada jednog jastuka ovisi o modelu. Kada se uzme u obzir krojenje, zatim šivanje i personalizacija, a onda i ispuna jastuka, za jedan jastuk mi treba minimalno sat vremena do sat i pol“, pojasnila je Irena proces ručne izrade te izdvojila jastuk Anđeoska krila posebnim jer se „taj jastuk iz slučajne narudžbe pretvorio u jedinstveni proizvod na tržištu. Dobila sam upit koji je zahtijevao neki poseban poklon za sakrament krštenja. Odmah sam zamislila jastuk u obliku anđeoskih krila. Baš nekako odgovara toj prigodi jer novorođenčad vidim kao malene anđele na zemlji. Očekivanja kupca su bila i više nego nadmašena, a meni potvrda kako je ovaj posao poseban jer svaka narudžba može stvoriti novi proizvod“.

Photo by Ivomi Produkcija

Photo by Ivomi Produkcija

S prvom godinom iza nje, Irena je zadovoljna u kojem smjeru se IRKI razvija, a u planu joj je proširiti IRKI tim uz uvođenje noviteta koji će zaokružiti IRKI priču. „Poučena reakcijama posjetitelja na sajmovima koji uživo pozitivno reagiraju želim razviti i ostale kanale prodaje. Upravo je Zagreb Crafts Shop prvi korak prema ostvarenju cilja da kupci upoznaju IRKI svijet uživo“, istaknula je.

Photo by Ivomi Produkcija

Ključne informacije
Bratstvo I/21, 10410 Velika Gorica
091 555 31 53
Pronađi nas na karti
Kontaktirajte nas
info@irki.hr
Podijeli obrtnika

Pronađite naše obrtnike

Filtriraj mapu
 • Cvjećari
 • Frizeri
 • Knjigoveže, kartonažeri i papirna konfekcija
 • Kožna galanterija
 • Krojači
 • Krznari, klobučari, klapari i kišobranari
 • Metalci
 • Postolari
 • Staklari i uokvirači slika
 • Stolari i četkari
 • Zlatari i urari
 • Ostalo
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se