Zagreb Crafts

Zlatarna Koci

Zlatarski obrt Koci na istom se mjestu nalazi od samih početaka zlatarnice, kada ju je 1972. godine pokrenuo Rafael Koci. Godinama ju je vodio samostalno, a sinovi Gabrijel i Luigji oduvijek su se motali po radionici i učili zanat.
O obrtu

Posao koji zahtijeva puno strpljenja i posvećenosti s vremenom preuzela su braća Gabrijel i Luigji kako bi nastavila obiteljsku tradiciju zlatarnice. Za razliku od većih sustava prodaje nakita, Kociji ponosno ističu kvalitetan ručni rad po narudžbi kao glavnu prednost.

U usporedbi s prijašnjim vremenima, kada se vrijedni nakit više cijenio, danas opstaju samo najkvalitetniji, a u raznolikoj ponudi Zlatarna Koci istaknula se kroz izradu jedinstvenih zaručničkih i vjenčanih prstena, uz također veliko iskustvo u ugradnji i selekciji dijamanata s obzirom na to da su dijamanti jedan od najpoželjnijih dragih kamena u izboru vjenčanog i zaručničkog prstena.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zaručnici uglavnom žele unikatne primjerke za svoj veliki dan, pa tako uglavnom u Zlatarnu Koci dolaze s konkretnim željama, nerijetko i s gotovim nacrtima. Kako kažu Gabrijel i Luigji, kreiraju prstenje prema vašoj ideji uz uvažavanje zakonitosti iznimne kvalitete izrade. Možete birati između zlata, srebra i najskuplje platine, koja je ujedno i najzahtjevnija za obradu.

Koralji su također u fokusu obitelji Koci, gdje nižu i oblikuju ogrlice i narukvice, od savršenih i maksimalno obrađenih koraljnih perli do nizanja koralja u svojim prirodnijim oblicima.

Individualizaciju svakoga komada nakita zlatari Koci postižu i time što graviraju što god poželite, a trenutačno vlada trend graviranja otisaka prstiju naručioca koji rade i ručno i računalno. Neprestanim ulaganjem u opremu i praćenjem tehnologije, uz zadržavanje starih znanja i iskustava, Zlatarna Koci u petom desetljeću nema namjeru stati s unapređenjem usluge.

Vjeruju da će nakit uvijek imati vrijednost na tržištu te da je osobni pečat neizostavna stavka svake zlatarske radnje. “Premda se sve više ide ka tome da zlatari postanu isključivo ‘oblikovatelji’ nakita, a da programi i 3D printeri odrade većinu posla, uvjeren sam da ljudski faktor nije tako lako zamjenjiv”, priča Luigji Koci. U prilog tome ide i zavidna tradicija obrta čiji postojani drveni izlog uspješno prkosi svim promjenama kroz prošle godine.

Ključne informacije
Frankopanska 3; 10 000 Zagreb
+385 1 4830 310
Pronađi nas na karti
Kontaktirajte nas
info@zlatarnakoci.hr
Podijeli obrtnika

Pronađite naše obrtnike

Filtriraj mapu
 • Cvjećari
 • Frizeri
 • Knjigoveže, kartonažeri i papirna konfekcija
 • Kožna galanterija
 • Krojači
 • Krznari, klobučari, klapari i kišobranari
 • Metalci
 • Postolari
 • Staklari i uokvirači slika
 • Stolari i četkari
 • Zlatari i urari
 • Ostalo
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se