Zagreb Crafts

26 Velj

Suradnja malih dizajnerskih brendova s velikim gospodarstvenicima

Autor ZagrebCrafts / Tagovi

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet u suorganizaciji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti industrije tekstila, kože i…

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet u suorganizaciji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti industrije tekstila, kože i obuće (HKKITKO), održalo je 24. siječnja 2018. godine, svoje tradicionalno, 11. znanstveno-stručno savjetovanje „Tekstilna znanost i gospodarstvo s fokusom na ”održivi razvoj”. Predsjednica Organizacijskog odbora, Sanja Ercegović Ražić, istaknula je cilj ovogodišnjeg savjetovanja:

”Idejno rješenje je kompletno povezivanje sektora kože, obuće, ali i tekstila u smislu odjevne i prerađivačke industrije, od malih dizajnerskih brendova do velikih gospodarstvenika. Ono što nam je glavni značaj i inspiracija je jedna sinergija koja vlada između našeg matičnog fakulteta i naših gospodarstvenika i vjerujemo da će se ona kao takva nastaviti i dalje. Oblici suradnje su raznoliki, a odaziv gospodarstvenika je uvijek dobar. Svima nam je cilj gospodarski rast RH i jačanje konkurentnosti na europskom tržištu”, rekla je gospođa Ercegović Ražić za Zagreb Crafts.

Jedan od govornika na ovom savjetovanju bio je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb, gospodin Mirza Šabić koji je predstavio projekt Zagreb Crafts. Tom prilikom zahvalio se Gradu Zagrebu i medijskoj kući 24sata koja je sve digla na jednu visoku razinu. Ova online platforma za obrtnike u kratkom vremenu postigla je značajne rezultate.

”Cilj projekta je otvoriti nišu našim malim obrtnicima, uglavnom obiteljskog karaktera. Tu imamo predstavljanje obrta, ali i preduvjete za web trgovinu, što je za mnoge jedinstvena prilika. Dobivaju dvojezičnu prezentaciju, kvalitetne fotografije i živopisne opisne tekstove”, objasnio je gospodin Šabić i dodao kako je snaga u sinergiji koju obrtnici tvore zajedno te tako postaju još interesantniji potencijalnim kupcima.

Upravo je pojam sinergija nešto što se provlači kroz samo savjetovanje, ali i kroz projekt Zagreb Crafts. Svi sudionici na svoj način doprinose razvoju, kompetentnosti i konkurentnosti cijelog sektora.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se