Zagreb Crafts

09 Stu

Glamurozna 84. Zlatna igla okupila hrvatske modne obrtnike

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Zagrebački obrtnici ponosni su na svoju tradiciju i prepoznatljivost, što su i ove godine potvrditi na 84. rođendan Zlatne igle prošle nedjelje, 03. studenog 2019. godine u Hypo Centru. Modna struka, poznati i slavni te zaljubljenici u modu prisustvovali su reviji glamuroznih kreacija domaćih dizajnera upotpunjene kreativnim frizurama i upečatljivim nakitom.

Photo: Foto studio “e”

Tihana i Saša Zalepugin, Olja i Igor Vori, Stephan Lupino, Miroslav Ćiro Blažević, Anezi, Ksenija Urličić uz mnoge državne dužnosnike samo su dio uzvanika koji su iz prvih redova željeli vidjeti novosti u modnoj industriji te poduprijeti rad hrvatskih obrtnika. 

Zlatna igla timski je rad svih sekcija Udruženja obrtnika Grada Zagreba što dokazuje zajedništvo u stvaranju budućeg hrvatskog brenda. Kvaliteta materijala i izrade te maštovitost kombiniranja boja i tkanina zaštitni je znak ovog glamuroznog događanja.

Photo: Foto studio “e”

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić istaknula je kako Grad Zagreb tradicionalno podržava obrtništvo i Zlatnu iglu te „kojim se promovira stoljetna tradicija zagrebačkog obrtništva. Uključujući se u promociju i sljedeći suvremene trendove, zagrebački obrtnici uvijek nastoje sačuvati tradiciju Grada Zagreba na prepoznatljivi zagrebački štih. Preko 16 milijuna kuna uloženo je u ovoj godini od strane Grada u razvoj poduzetništva, a veseli i brojka od 2.000 novih obrta otvorenih u godinu dana.“

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba Mirka Jozić nakon revije je izjavila: „Ovo je prilika da dizajneri, frizeri, kozmetičari, krznari pokažu što znaju. Obrtništvo, kao zaštitni znak Grada Zagreba, ponovno je in.“

Photo: Foto studio “e”

Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb naglasio je: „84. Zlatna igla za nas obrtnike je velika stvar, jer je to prilika da promoviramo ne sebe kao kreatore nego naše kolege, frizere, kozmetičare, postolare, cvjećare, klobučare… Danas smo pokazali kako imamo ideju, da znamo i da imamo odličnu kvalitetu. Veselim se sljedećoj 85. Zlatnoj igli!“

Jedan od najomiljenijih nogometnih trenera na ovim prostorima Miroslav Ćiro Blažević izjavio je: „Nitko nam nije ravan!  Čestitam svima koji njeguju već više od 80 godina manifestaciju koja ne samo Zagrebu nego i Hrvatskoj u cijelosti daje jednu divnu dimenziju.“

Photo: Foto studio “e”

Na ovogodišnjoj Zlatnoj igli sudjelovali su: Modna manufaktura Mustre, Nit by Ana Žarković, modna dizajnerica Iva Karačić, AJD’ sign by Antonia Jakšić Dorotić, Otvoreni atelijer Milena-modni dizajner Milena Rogulj, Mara Etno Butik, Krojački obrt Jura, Stolnik, Obrt za dizajn Kad-tad, Modni salon Dora, XD Xenia design, DNK Nada Došen,  Gala, Muška moda Šabić, modni dizajner i samostalni umjetnik Igor Galaš, Krzno Sumrak, i Vjenčanice Ljubav. 

Photo: Foto studio “e”

Posebnost ovogodišnje Zlatne igle bila je samostalan izlazak frizera i kozmetičara koji su oduševili neobičnim i odvažnim kreacijama Škole za modu i dizajn iz Zagreba. Nastupili su: Vida j.d.o.o., Frizerski salon Zanetti, Frizerski salon Lucija,  Frizerski salon Cool, Frizerski salon Gracia, Frizerski salon Kefa, Ana frizerski salon, Frizerski studio Stil, Kozmetički salon De Luxe, Kozmetički salon Valeno, Kozmetički salon Xenija , Kozmetički salon Andrea i Kozmetički salon Karma te dokazali da neizostavni dio svijeta mode. 

Photo: Foto studio “e”

Modna revija Zlatna igla Zagreba samom svojom dugovječnošću opstanka najbolje opisuje upornost, marljivost i vjeru naših obrtnika da se hrvatski proizvod mora održati na našim prostorima. Sa zadovoljstvom možemo reći kako je još jedna Zlatna igla potvrdila da se radi o najdugovječnijoj i najraskošnijoj  modnoj reviji u Hrvatskoj.

Podsjetimo, dana 15. listopada daleke 1935. godine održana je prva Zlatna igla, tradicionalna obrtnička modna revija. Po uzoru na kolege iz Pariza, pred oduševljenu publiku tada su stali najpoznatiji zagrebački modni obrtnici, kojima su se pridružili frizeri, postolari te ostali majstori svog zanata. Ta najdugovječnija modna manifestacija u regiji već generacijama promovira hrvatsko obrtništvo i dizajn.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se