Zagreb Crafts

30 Ruj

Zagrebački dizajneri i obrtnici predstavili kolekcije na 85. Zlatnoj igli

Autor ZagrebCrafts / Tagovi istaknuto

Zaronite u svijet Zlatne igle, jedinstvene modne manifestacije koja se ove godine održala 85. put!

Na nedavno održanoj Zlatnoj igli više od 100 obrtnika predstavilo je svoj rad. Modna revija pokazala je još jednom svu raskoš zagrebačkih dizajnera, a osim, sad već 85 godina dugom tradicijom, Igla se može pohvaliti jedinstvenim imidžom. U studiju Anton Marti na zagrebačkom HRT-u kolekcije su predstavili sljedeći autori – XD Xenia Design, Etno butik Mara, NIT by Ana Žarković, Stolnik, Vjenčanice Ljubav, Krojački obrt Jura, Nada Došen, Mustre modna manufaktura, Iva Karačić, Milena Rogulj, Muška moda Šabić, Modni salon Dora, Krznarija Sumrak i Igor Galaš.

Modni salon Dora predstavio je svoje kapute uz autorski nakit još jednog zagrebačkog obrtnika, Lapidarium, a svoje kreacije na pisti su pokazali i drugi zagrebački obrtnici poput krznara Tomislava Sumraka koji izrađuje krznene ogrtače po mjeri.

Etno butik Mara za ovogodišnju kolekciju inspiraciju je pronašao u slavonskom vezu – zlatovezu. „Tradicijski ornamenti zlatoveza stilizirani su na suvremene odjevne predmete kao što su ženski frak, korzet i košulja. Etno butik Mara ove godine predstavio je i tri muška modela košulje i prsluke, također s elementima zlatoveza, namijenjene mlađem, elegantnom muškarcu”, rekle su zagrebačke dizajnerice o svom predstavljanju.

Uz modele, reviju su nosile i legendarne manekenke koje su obilježile manifestaciju 90-ih godina, a Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba, ponosno je istaknuo: „Nakon završetka jubilarne Zlatne igle, zagrebački obrtnici pokazali su da su jači i od COVID-a i od potresa jer su svojim kreacijama uljepšali ova teška vremena. Više od 100 obrtnika doprinijelo je ovogodišnjoj reviji, a kao predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u njenoj organizaciji. Zahvaljujem i Zagrebačkoj filharmoniji koja je svojim muzičkim izričajem unijela dodatnu notu i podigla razinu produkcije Zlatne igle.“

Revija se održala uz izravan prijenos sa zagrebačkog Prisavlja uz glamuroznu glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije i ravnatelja Mirka Bocha, koji su po prvi put u povijesti uživo pratili izlaske modela na modnu pistu. Na kraju, modnom priredbom obilježena je još jedna obljetnica. Zagrebačka filharmonija napunila je 150 godina, što 2020. čini posebnom godinom za tradiciju vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Podijeli
Pravila privatnosti
Zagreb Crafts koristi kolačiće (cookie) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica slažete se s korištenjem kolačića i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka.
Slažem se